Rămâi conectat

Politică Administrație

Consilierul județean PMP, Traian Ursaleș: ”Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel a învățat să mintă!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierul Județean PMP, Traian Nicolae Ursaleș arata într-un comunicat de presă că președintele Consiliului Județean Alba Ion Dumitrel a indus opinia publică în eroare prin menționarea că cei 118 milioane lei, din excedentul bugetar, vor fi folosiți la capitolul dezvoltare:

“Conform unui articol de presa intitulat: <<Ion Dumitrel: Investitiile in sanatate si infrastructura rutiera – prioritatile Consiliului Judetean Alba in anul 2018>>, aparut in ziarul Unirea (online) din data de 2 februarie 2018, in Conferinta de presa din data de 1 februarie 2018, presedintele Consiliului Judetean Alba Ion Dumitrel, a mentionat ca citez: “”………, noi avem cca. 118 milioane lei (1.180 miliarde lei vechi) in excedent, care este destinat dezvoltarii””.

Ori daca ne uitam in proiectul de hotarare privind aprobarea Bugetului general al Judetului Alba pe anul 2018, se observa ca, art.2, alin. 3 spune: “ Bugetul local al Judetului Alba – sectiunea dezvoltare pe anul 2018, se stabileste in suma de 83.515,56 mii lei (835,15 miliarde lei vechi)”, deci o suma mai mica cu 345 miliarde lei vechi, decat spune presedintele Ion Dumitrel. Mai arat ca din proiectul de hotarare privind constituirea si utilizarea excedentului bugetar, in anul 2018, se spune la art. 1: “se aproba constituirea in anul 2018 a excedentului bugetului local, rezultat la 31.12.2017, in suma de 118.865,36 mii lei”, probabil, ca presedintele a incurcat aceasta suma cu suma de la dezvoltare.

La art. 2 a aceleiasi hotarari se spune: “se aproba utilizarea in anul 2018 a sumei de 78.474,56 lei (784,74 miliarde lei vechi) din excedentul bugetului local, rezultat la 31.12.2017, astfel: a) pentru acoperirea temporara a golurilor de casa provenite din decalajele dintre veniturile sectiunilor de functionre si dezvolatare in 2018, suma de 5.000 mii lei (50 miliarde lei vechi), ca sursa de finantare a cheltuielilor de functionare; iar la litera b) ca sursa de finantare a cheltuielilor sectiunii de dezvoltare, in anul 2018, suma de 73.474,56 mii lei “(734,74 miliarde lei vechi).

Asadar, se poate observa MINCIUNA, foarte usor. Asadar, din cei 784,74 miliarde lei vechi, Consiliul Judetean Alba, contrar legii finantelor publice, mai cheltuie 50 miliarde lei vechi din excedent la sectiunea functionare, cu toate, ca eu am initiat o serie de amendamente, prin care propuneam trecerea acestei sume de la sectiunea functionare la sectiunea dezvoltare, mai precis la capitolul modernizare si reabilitare drumuri judetene.

Cu toate acestea presedintele Ion Dumitrel, nici macar nu a binevoit a supune la vot amendamentul meu, iar Bugetul destinat functionarii (73,4% din Bugetul total) a trecut cu voturile USL-ului, (PNL si PSD), care in judetul Alba a renascut incepand cu data de 1 februarie 2018”, a declarat Traian Ursaleș.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea