Conferința finală a proiectului STATUS se va desfășura la Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Alba Iulia găzduiește, în perioada 28-29 octombrie 2014, conferința finală a proiectului STATUS. Prin intermediul acestui proiect Alba Iulia și Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba au beneficiat de conturarea strategiei de dezvoltare pentru următoarea alocare financiară europeană 2014-2020. Strategia reprezintă un instrument de lucru asumat la nivelul Consiliului Local, cu un profil conturat din nevoile și așteptările identificate la nivelul grupurilor de lucru care s-au întâlnit la Alba Iulia.

La nivelul Județului Alba, partenerul Proiectului STATUS este AIDA. Seminariile desfășurate la Alba Iulia au facilitat întâlniri între reprezentanți ai comunităților AIDA din diverse domenii de activitate și experți urbaniști din Italia, Olanda și România. Primordială și foarte importantă este contribuția experților locali, aceștia reușind să furnizeze specialiștilor cooptați în cadrul proiectului STATUS date relevante pentru redactarea unui document cât mai complet și care să întrunească realitățile și imperativele de dezvoltare actuale.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ceea ce s-a întâmplat în cadrul acestor întâlniri dintre experți și oamenii care iubesc acest oraș și trăiesc pentru el, fie că sunt oameni de afaceri, funcționari, reprezentanți ai unor ONG-uri, universitari sau pur și simplu albaiulieni demonstrează că măreția unor proiecte precum Cetatea pleacă de la oameni cu sflet mare. Ne-am ales cu o agendă deosebită, cu un instrument de lucru pe care-l vom armoniza cu toate planurile noastre inclusiv PUG-ul orașului. Dar, poate cel mai important, am înțeles că albaiulienii vor mai mult și conștientizează potențialul acestui oraș. Trebuie să avem ambiții, să le contextualizăm și să ne dezvoltăm în raport cu realitățile și ceea ce ne înconjoară. Le mulțumesc și expertilor care au lucrat la strategie și, mai cu seamă, celor din Alba Iulia care și-au adus contribuția”, a declarat primarul Mircea Hava.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Finalul proiectului reunește la Alba Iulia oficialii tuturor partenerilor STATUS, având ca leader municipalitatea din Kavala, Grecia, reprezentată de doamna Io Chatzivaryti, coordonator proiect. În cadrul sesiunilor de lucru tehnice si de coținut ce vor avea loc la Alba Iulia vor mai fi prezenți: Johannes Gabriel – manager proiect în cadrul SEE, Zsuzsanna Balogh – manager financiar, experți, strategi și urbaniști de notorietate internațională precum Pietro Elisei, Derek Martin, Jaap Modder, Giovanni Ginocchini, Barbara Musič și Bostjan Cotič.

Se va analiza modalitatea de implementare a strategiilor de dezvoltare urbană pentru toate cele 11 orașe europene partenere, practic liniile de dezvoltare pentru perioada următoare. De asemenea, dezbaterile de la Alba Iulia urmăresc sustenabilitatea celor patru centre urbane rezultate în cadrul proiectului, dar și activitatea concretă a celor 10 grupuri de acțiune urbană și operaționalizarea efectivă a agendelor de lucru.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419