Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Conferinţă cu tema „Convertirea Sfântului Apostol Pavel, îndemn pentru o viaţă creştină”, susţinută în protopopiatul Blaj

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Blaj a găzduit marţi,  24 iunie, o conferinţă organizată de Protopopiatul Ortodox Blaj.

Potrivit unui comunicat remis presei de Asociația Filantropia Ortodoxă, semnat de Protopop Preot Ovidiu-Nicolae Pop “tema conferinţei a fost „Convertirea Sfântului Apostol Pavel, îndemn pentru o viaţă creştină” iar susţinerea conferinţei a fost realizată de P.C. Pr. Lect. Univ. Dr. Ovidiu Panaite, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

FIlantropiaÎn prelegerea sa, P.C. Pr. Lect. Univ. Dr. Ovidiu Panaite a punctat mai multe elemente biografice, a evidenţiat apostolatul paulin şi a prezentat semnificaţii ale convertirii pe drumul Damascului. Astfel, Sf. Ap. Pavel foloseşte următorii termeni: răpire – am fost răpit în Hristos;  descoperire, revelaţie sau „apocalipsă” a Împărăţiei lui Dumnezeu,  Optasia (inefabil, de nedescris în cuvinte), prin care afirmă chemarea directă a Mântuitorului la apostolat. De aici rezultă FORŢA convertirii care l-a însoţit pe tot parcursul vieţii, culminând cu martiriul din anul 67 de la Roma.

Prin intermediul acestei conferinţe s-a urmărit reactualizarea mesajului paulin prin puterea exemplului personal, dus până la martiriu, realizându-se o paralelă între martiriul Sf. Ap. Pavel şi cel al Sfinţilor Brâncoveni.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea