Rămâi conectat

Actualitate

Conducerea IŞJ Alba şi-a început mandatul cu stângul!

Publicat

în

Reprezentanţii MECTS au reproşat lipsa camerelor video la BAC. Două treimi dintre candidaţi – utilizatori experimentaţi de limba română

 

Deşi ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, declarase public că la probele orale nu este obligatorie supravegherea cu camere video a elevilor, reprezentanţii MECTS care se află în judeţul Alba pentru a verifica existenţa acestor sisteme video au reproşat nefuncţionarea camerelor de supraveghere la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Grof. Majlath Gusztav Karoly” Alba Iulia. Abia după ce oficialii ministeriali au făcut tărăboi pe această temă, camerele video au fost puse în funcţiune.
Pe de altă parte, la proba A de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română în judeţul Alba au fost înscrişi 2898 de candidaţi, din care au fost prezenţi 2857 de elevi, absentând 41 de absolvenţi de liceu. Dintre liceenii care au susţinut proba, 1873 de elevi, adică 65,56%, au fost evaluaţi cu calificativul „experimentat”, 698 sunt utilizatori avansaţi (24,43%) şi numai 281 sunt de nivel mediu (9,84%). Cei mai mulţi vorbitori experimentaţi sunt la Colegiul Naţional „HCC” Alba Iulia – 167 din 186 (19 sunt avansaţi) şi Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş (plus 27 avansaţi, 5 mediu), Colegiul Naţional „IM Clain” Blaj – 139 (plus 18 avansaţi, 2 mediu) şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni – 138 (29 avansaţi, 5 mediu). Raportat însă la numărul total de elevi experimentaţi din total prezenţi, pe primul loc se situează Liceul Teoretic Teiuş, unde 50 din cei 51 de candidaţi care au dat proba au fost evaluaţi cu calificativul „experimentat”, adică 98,02%, fiind urmat de Colegiul Naţional „HCC”, cu 89,78%, Colegiul Naţional „David Prodan” Cugir, cu 89,77%, Colegiul Naţional „IM Clain” Blaj – 87,42%, Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureş – 87,17%, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş – 82,60%, Liceul de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia şi Şcoala „Sf. Iosif”- 77,77% şi Colegiul Economic „D.P. Marţian” Alba Iulia – 71,75%. Cei mai puţini elevi experimentaţi la limba română îi au Grupul Şcolar Agromontan „Ţara Moţilor Albac” – 3 din 17, Liceul Teologic Romano-Catolic Alba Iulia – 3 din 16, Colegiul de Afaceri Alba Iulia – 16 din 84, Grupul Şcolar de Chimie Industrială Ocna Mureş – 8 din 37.
Potrivit calendarului, luni, 18 iunie, începe proba de evaluare a competenţelor digitale – proba D, accesul elevilor în săli făcându-se până la ora 12.30, iar proba se va încheia vineri, 22 iunie.
Robert GHERGU

Electrica Furnizare Discount
Publicitate

Actualitate

FOTO| SCANDAL la examenele pentru şcolile de jandarmi: Note de 2 şi 3, transformate în ZECE, după contestații

Publicat

în

SCANDAL la examenele pentru şcolile de jandarmi: Note de 2 şi 3, transformate în ZECE, după contestații

Mai mulţi candidaţi la examenele organizate în şcolile de subofiţeri de jandarmi de la Fălticeni şi Drăgăşani au obţinut nota 10 după contestaţii în condiţiile în care evaluările iniţiale arătau note de 2 sau 3.

Situaţia, care a fost semnalată public şi de către poliţistul Marian Godină, se regăseşte şi în cazul unor candidaţi recrutaţi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, Godină susţinând că în una dintre sălile de examen au fost date subectele de la examenul din martie, însă a fost aplicat şablonul de corectare pentru cel din octombrie. Jandarmeria Prahova nu a comentat incidentul.

Marian Godină a publicat, luni seară, rezultatele după contestaţii la examenul de admitere la Şcolile de subofiţeri de jandarmi de la Fălticeni şi Drăgăşani, atrăgând atenţia asupra diferenţelor foarte mari dinte notele iniţiale şi cele de după contestaţii, în cazul candidaţilor recrutaţi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova.

Electrica Furnizare Discount

Astfel, la şcoala de la Drăgăşani, şapte candidaţi care iniţial au obţinut note între 2,50 şi 3 au avut, după contestaţii, nota 10, în timp ce la şcoala de la Fălticeni toţi ce patru candidaţi recrutaţi la nivelul IJJ Prahova au avut punctajul majorat de la 16 sau 18 puncte la 90 de puncte, cea mai mică diferenţă dintre evaluarea iniţială şi cea după contestaţii fiind de 65 de puncte, de la 25 de puncte iniţial la 90 de puncte după contestaţii.

Tot Marian Godină a fost cel care a încercat să explice, pe Facebook, care ar fi motivele pentru care au existat asemenea diferenţe între punctajul iniţial şi cel final

„Am primit mai multe mesaje în privat şi am reuşit să aflu ce s-a întâmplat. Explicaţia mi se pare plauzibilă, dar denotă încă o dată multă incompetenţă şi bătaie de joc. Examenul s-a dat în fiecare judeţ, în mai multe săli de concurs. Într-una din sălile de examen din Prahova, candidaţii au primit subiectele care fuseseră date la sesiunea din martie 2021, subiecte pe care le rezolvaseră deja acasă, în pregătirea pentru sesiunea din octombrie. La finalul examenului, la corectare, în respectiva clasă a plouat cu note de 2 şi 3, deoarece şablonul pentru corectare era cel pentru subiectele din sesiunea octombrie 2021, cele pe care le-au primit toţi ceilalţi candidaţi din ţară. Candidaţii au explicat că e imposibil să aibă notele alea şi au fost îndrumaţi să facă contestaţie. Bănuiesc că cei responsabili au înţeles încă de atunci ce gafă au făcut, dar au continuat aşa. Mai bănuiesc şi că mulţi candidaţi s-au prins că subiectele alea sunt cele din martie, dar au mers «pe burtă». Probabil şi scria pe ele «Sesiunea Martie 2021». Cu toate astea, e destul de greu de crezut că le-au rezolvat perfect, dar nu imposibil, ţinând cont ca erau subiecte pe care le mai făcuseră. După contestaţii, candidaţii din acea sală au obţinut nota zece. Sunt tare curios cum se va soluţiona situaţia asta. Eu încă o pun pe seama incompetenţei şi sper să nu mă înşel”, a scris poliţistul.

Oficialii Inspectoratului de Jandarmi Prahova au refuzat să facă orice comentarii cu privire la această situaţie.

Sursa: stirileprotv.ro

Citește mai mult

Actualitate

Mesajul purtătorului de cuvânt al Patriarhiei pentru anti-vacciniști: „Orice deviație a credinței spre altceva este idolatrie, cel mai grav lucru”

Publicat

în

Mesajul purtătorului de cuvânt al Patriarhiei pentru anti-vacciniști: „Orice deviație a credinței spre altceva este idolatrie, cel mai grav lucru”

”Obiectul credinței creștine este Dumnezeu întrupat în Hristos și nimic altceva. Orice deviație a credinței spre altceva sau spre altcineva este idolatrie. Este cel mai grav lucru posibil în plan religios. Aceasta este atitudinea pe care trebuie să o împărtășim față de discursurile anti-vacciniste abuziv motivate religios”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române într-o dezbatere organizată de HotNews.

Oficialul clerical s-a mai referit la cei care nu vor să se vaccineze invocând o atitudine pro-libertate, transmitându-le că unei astfel de atitudine – care este și miezul creștinismului- trebuie adăugată și atitudinea pro-viață. ”Cele două atitudini sunt subînțelese de fiecare creștin. Și cred că toți ne întâlnim aici, în lumina celor două principii”, crede Bănescu.

Electrica Furnizare Discount

Ce a mai spus Vasile Bănescu în dezbaterea HotNews.ro:

  • Nu bisericile pot fi sursa centrală de persuasiune în legătură cu o problemă medicală.
  • Discursul public al reprezentanților cultelor religioase poate fi solicitat, poate fi articulat pe probleme sociale, pe teme de bioetică punctual pe teme culturale și evident pe teme de morală public.
  • O problemă medicală nu poate fi validată de un cult religos, dar nu este un drum înfundat, de vreme ce avem cele 2 principii – pro-libertate și pro-viață.
  • În legătură cu invitarea unor medici sau a unor invitați credibili în spațiul bisericilor, de ce nu? Important e să ne provocăm frumos libertatea de înțelegere, ascultând varii păreri și apelând la surse care ne pot ajuta.
  • Pentru anti-vacciniști am următorul mesaj: Cei care au confundat planurile, uitând că e foarte periculoasă confuzia atât a duhurilor cât și a planurilor din viața noastră. Vreau să precizez că nu poate exista o poziție crestină în sine față de vaccin și vaccinare. Evident că nu e o asemenea poziție, așa cum cum nici nu poate exista o poziție crestină față de plombe, față de anestezie, față de intervenția laparoscopică sau față de injecția subcutanată.

sursa: hotnews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Ludovic Orban, demisie din grupul parlamentar al PNL: A acuzat actuala conducere a partidului de decizii iraționale

Publicat

în

Ludovic Orban, demisie din grupul parlamentar al PNL: A acuzat actuala conducere a partidului de decizii iraționale

Ludovic Orban, fostul președinte al Partidului Național Liberal, și-a anunțat marți, în plenul Camerei Deputaților, demisia din grupul parlamentar liberal.

Mai mulți parlamentari liberali au anunțat în ultima perioadă că îl vor urma pe Orban într-un alt partid, dacă acesta va părăsi PNL.

Ludovic Orban a acuzat că actuala conducere PNL a luat decizii iraționale, impuse de Klaus Iohannis, care au condus la căderea Guvernului, ruperea coaliției majoritare cu USR și prăbușirea partidului în sondajele de opinie. Pentru salvarea liberalismului autentic, este nevoie de o nouă forță politică de continuare a doctrinei lăsată moștenire de Brătieni, a mai apreciat acesta.

Electrica Furnizare Discount

Orban e membru PNL din 1990.

A condus Partidul Național între 2017 și 2021 și a ocupat funcția de prim-ministru între 4 noiembrie 2019 și 7 decembrie 2020.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare