Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Concursul „Satul copilariei mele”, a ajuns la cea de-a IV-a ediție: Câți bani va aloca CJ Alba pentru premii în 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Concursul „Satul copilariei mele”, a ajuns la cea de-a IV-a ediție: Câți bani va aloca CJ Alba pentru premii în 2023

Concursul intitulat ”Satul copilăriei mele” a ajuns în 2023 la cea de-a patra ediție. Activitatea se desfășoară sub forma unui concurs care se adresează elevilor din ciclul primar și din ciclul gimnazial, având ca scop stimularea acestora pentru a evidenția prin maniera aleasă de fiecare (desene/colaje, machete), a modului de raportare față de valorile locale în care s-au născut și se formează (tradiții, obiceiuri, peisaje locale, arhitectură tradițională).

Fiecare lucrare va avea un titlu (sau un motto) și în lucrări se va face referire la: arhitectură tradițională, tradiții și obiceiuri specifice, legende locale, port specific, peisaje locale etc.

Lucrările vor fi prezentate pe secțiuni, care vor fi jurizate separat, de către fiecare UAT în parte. Juriul va fi format din specialiști în domeniu – profesori de desen din școlile unde se desfășoară concursul și din reprezentanți ai autorităților administrației publice locale în care se desfășoară activitatea.

Criterii de selecție:

-modul de evidențiere a specificului local și originalitatea;
-creativitatea;
-compoziția.

Se vor acorda premii pentru fiecare categorie de vârstă, la fiecare secțiune, câte 24 premii pe comună, după cum urmează:

Elevi din ciclul primar (clasele pregătitoare – IV)

  • Desene și colaje : premiul I – 1, premiul II – 1, premiul III – 1 TOTAL: 3 PREMII
  • Machete : premiul I – 3 (pentru 3 elevi maxim participanți la lucrare), premiul II – 3, premiul III – 3 TOTAL: 9 PREMII

Elevi din ciclul gimnazial (clasele V-VIII)

  • Desene și colaje : premiul I – 1, premiul II – 1, premiul III – 1 TOTAL: 3 PREMII
  • Machete : premiul I – 3 (pentru 3 elevi maxim participanți la lucrare), premiul II – 3, premiul III – 3 TOTAL: 9 PREMII

Pentru realizarea acestei activități se propune o sumă de 100 lei cu TVA pentru Premiul I, 80 de lei cu TVA pentru Premiul II și 50 de lei cu TVA pentru premiul III. Valoarea totală pentru premii este de aproximativ 122.000 lei cu TVA inclus, pentru un număr de 1584 premii.

Se vor acorda fiecărui participant diplome de participare în format A5 unui număr de aproximativ 6000 de participanți, costul unei diplome în format A5 fiind de aproximativ 2 lei/bucată, în urma identificării și comparării de oferte de pe SEAP, fiind estimat un cost de aproximativ 12 mii lei cu TVA, diplome de premiere câștigătorilor concursului, în format A4, în jur de 1200 de bucăți costul aproximativ fiind de 7,92 mii lei cu TVA inclus, costul unei diplome în format A4 fiind identificat la un preț de aproximativ de 5 lei cu TVA, în urma identificării și comparării de oferte de pe SEAP și un număr de 264 bucăți afișe format A3, 4 bucăți pentru cele 66 comune, costul unui afiș, în urma comparării de pe SEAP fiind la un preț aproximativ de 7,0 lei, costul total fiind de 1,84 mii lei cu TVA. Costul estimativ pentru tipărirea diplomelor și a afișelor este de aproximativ 22 mii lei cu TVA inclus.

Se va edita o broșură cu titlul „Satul copilăriei mele”, cu zonele respective și cu lucrările premiate, care va fi distribuită în cadrul școlilor și unităților administrativ teritoriale implicate în proiect și participante la concursul „Satul copilăriei mele”, ediția a – III – a, 2022, costul unei broșuri fiind de aproximativ 30 de lei, pentru cele 62 de UAT-uri participante la concurs costul estimativ pentru 9 bucăți broșuri/UAT, în urma identificării și comparării de oferte de pe SEAP, fiind de aproximativ 16,00 mii lei.

Pentru organizarea a două tabere de creație, în urma primirii ofertei de la Direcția Județeană de Tineret și Sport Alba, reies următoarele costuri: 50 lei/zi masa – pensiune completă și cazare 50 lei/noapte de persoană la Centrul de agrement Arieșeni, din județul Alba, iar la Centrul de agrement Roica (Galda de Jos) județul Alba, costul pentru cazare este de 50 lei/noapte de persoană, fără masă. Astfel, pentru elevii premiați cu premiul I, costul estimativ pentru organizarea taberelor de creație este de aproximativ 80 lei de elev/zi X 5 zile X 100 de elevi, costul total estimat este de aproximativ 40,00 mii lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rugăciunea care se rostește în Duminica Floriilor, pentru bunăstare și noroc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rugăciunea care se rostește în Duminica Floriilor, pentru bunăstare și noroc Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor sau Floriile, o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. În această zi, preoții recomandă să se rostească rugăciunea de binecuvântare a salciei, pentru noroc și bunăstare. “Domnului să ne rugăm, Doamne, Dumnezeul nostru, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea