Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Concedii medicale în valoare de 22.800.000 de lei decontate de Casa de Asigurări de Sănătate Alba, în 2018

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În primele 10 luni ale anului curent, Casa de Asigurări de Sănătate Alba a primit spre decontare din partea angajatorilor 7.838 de cereri de concedii medicale ale salariaților, față de 6.618 cereri în perioada similară a anului trecut. Așa rezultă din declarația făcută de președintele-director general al CAS Alba, Silvia Puie, în ultima ședință a Comisiei de Dialog Social prezidată de subprefectul Monica Popescu.

Suma solicitată este de 30.215.526 de lei, adică de peste două ori mai mare decât în perioada similară a anului trecut, când solicitările au fost de 14.399.928 de lei. Deja în 2018 au fost decontate concedii medicale a căror valoare totală este de 22.800.000 de lei, din care 21.724.057 de lei pentru persoane juridice și 1.075.943 de lei pentru persoane fizice autorizate, adică aproape dublă față de perioada de referință din 2017, când s-au decontat concedii medicale însumând 12.390.549 de lei, din care 12.137.937 de lei pentru persoane juridice și 252.612 de lei pentru PFA.

Potrivit legislației în vigoare, constituie refuzuri justificate la plata indemnizaţiilor următoarele situaţii: nu se face dovada calităţii de asigurat pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate; neîndeplinirea stagiului complet de asigurare, cu excepţiile prevăzute de lege; necompletarea tuturor rubricilor din certificatul de concediu medical de către medicul care a eliberat/vizat respectivul certificat; neprezentarea certificatului de concediu medical în termenele prevăzute de lege; acordarea retroactivă a certificatelor de concediu medical în afara situaţiilor prevăzute de lege; certificate de concediu medical ce depăşesc duratele maxime prevăzute de prezentele norme.

Constituie refuz justificat la plata indemnizaţiilor şi situaţiile în care angajatorul constată eliberări nejustificate de certificate de concedii medicale şi amână plata cu cel mult 90 de zile ca urmare a sesizării comisiilor care efectuează controlul. Ec. Silvia Puie a spus că CAS Alba a organizat întâlniri cu medicii de familie pentru a-i atenționa că responsabilitatea eliberării certificatelor medicale le aparține, precizând că astfel de discuții vor mai avea loc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea