Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR RĂMÂNE SINGURA ALTERNATIVĂ LA PARTIDUL STAT PSD-PNL

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă | USR RĂMÂNE SINGURA ALTERNATIVĂ LA PARTIDUL STAT PSD-PNL

Au fost multe mișcări pe scena politică a județului Alba în ultima perioadă. Mai mult ca niciodată, această scenă pare a fi un campionat de fotbal în care se vând și se cumpără jucători, se fac transferuri pe bandă rulantă. Plecări de la un partid la altul ale unor persoane oportuniste, lipsite de scrupule, fără principii și coloană vertebrală, unicul lor scop fiind interesul personal și nici pe departe cel al comunității.

Nici USR Alba nu a fost scutit de acest fenomen. Fiind un partid de opoziție, presiunea partidului stat PSD-PNL asupra membrilor noștri a fost și continuă să fie mare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Vorba românească spune că mănânci un sac de sare cu un om și tot nu ajungi să îl cunoști cu adevărat! Așa s-a întâmplat și în USR Alba. Au plecat persoane care, la un moment dat, în urma efortului și muncii unei echipe solide, au ajuns să ocupe funcții importante (primar, deputat, consilier local), obținute prin votul oamenilor care au crezut în valorile și principiile USR, aflate în contradicție totală cu faptele și acțiunile PSD-PNL.

Din păcate, după ce s-au folosit de numele, sigla și oamenii din USR, au ales să plece tocmai la partidele pe care le-au dezavuat atât la alegerile din 2020, cât și după aceea. Cum este posibilă o astfel de transformare nu vom înțelege niciodată. Dar vom înțelege că, în astfel de momente, se vede cu adevărat caracterul unor persoane.

Lipsa de principii și valori, duce la scăderea accentuată a încrederii oamenilor în clasa politică și este corect să fie așa. Dar este alegerea lor și îi definește pe ei, nu organizația USR Alba.

Citește și: Comunicat de presă | Radu Tuhuț, deputat PSD Alba: „PROIECT DE LEGE pentru susținerea asociațiilor de proprietari și reabilitarea blocurilor din Apuseni prin subvenționare integrală”

Cum vor putea acești traseiști notorii să meargă în campania electorală, să se uite în ochii oamenilor și să ceară votul pentru PSD-PNL, după ce ani de zile au arătat, în nenumărate postări și comunicate, ce nenorociri fac cele două partide, acum comasate în partidul-stat? Cum să le spui oamenilor să voteze PSD, un partid de stânga, după ce ai făcut parte, ba chiar ai condus o organizație a unui partid de dreapta? Sau cum să ceri votul albaiulienilor pentru PNL după ce în 2020, când ai fost ales primar, ai spus de nenumărate ori că PNL Alba reprezintă doar niște grupuri de interese care nu au nimic în comun cu binele cetățenilor? Ce să mai înțeleagă oamenii din aceste schimbări de atitudine?

Din fericire, după aceste plecări ale oportuniștilor și fripturiștilor, organizația USR Alba a devenit mult mai curată și mai unită. Am rămas cei care credem cu adevărat în principii, care nu au interese personale sau de grup. În aceste vremuri tulburi din punct de vedere politic, caracterele tari rămân pe corabie, în timp ce oamenii fără caracter o părăsesc.
USR Alba rămâne fidel principiilor sale născute în stradă, dintre oameni, din lupta cu partidele-sistem PSD-PNL și anume: libertatea individuală sau de grup, egalitatea în fața legii, respectarea statului de drept, modernizarea liberală a comunităților, meritocrația și promovarea în funcții publice doar pe acest principiu, transparență în activitatea publică.

Suntem singurul partid din județul Alba care a organizat o dezbatere publică pentru desemnarea candidatului la Primăria Alba Iulia și apoi, prin votul tuturor membrilor organizației, se va stabili cine va fi candidatul. Dacă la alții candidații se stabilesc în birouri, la USR funcționează democrația internă, principiul de la care nu abdicăm.

Citește și: Alin Ignat, deputat PNL Alba: „Doi ani de mandat la muncă, în Parlament, ca deputat liberal de Alba, cu decență, cu seriozitate și cu rezultate”

Făceți-vă singuri o idee despre ce se întâmplă în ograda altor partide din județul nostru, dacă tot ce au ele mai bun de pus pe liste sunt oamenii racolați de la USR Alba!

USR Alba merge mai departe, mai curat și mai solid, cu ÎNCREDERE și OPTIMISM în alegerile ce vor urma. Oamenii știu să aleagă grâul de neghină și să trimită acasă oportuniștii și personajele lipsite de caracter.

PS: Biroul Național al USR a luat decizia numirii în funcția de președinte interimar al USR Alba a domnului Bogdan Dogar, care, împreună cu membrii din Biroul Județean și responsabilii zonali, vor coordona activitățile politice și electorale ale USR Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista USR Alba a depus lista de candidați pentru Consiliul Județean Alba. În fruntea listei se află Marius Nicolae Rof, un lider remarcabil, cu studii juridice avansate și o vastă experiență în atragerea fondurilor europene. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea