Rămâi conectat

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Senator PSD de Alba, Călin Matieș: „Alături de copiii cu nevoi speciale din Alba! Campanie de conștientizare a autismului în Senatul României”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Senator PSD de Alba, Călin Matieș: „Alături de copiii cu nevoi speciale din Alba! Campanie de conștientizare a autismului în Senatul României”

Avem datoria și responsabilitatea de a fi alături de cei care au, cu adevărat, nevoie de sprijinul nostru. În data de 4 aprilie, împreună cu doamna Angela Pănăzan, președintele Asociației ”Zâmbet pentru Diana”, voi organiza în Senatul României o campanie de conștientizare a autismului, cu activități de informare și strângere de fonduri.

Susțin oamenii și comunitatea din Alba Iulia din tot sufletul și cu toată energia, iar fiecare activitate pe care o realizez, în sprijinul lor, este pentru mine o mare bucurie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Am hotărât, astfel, ca în marja Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, marcată în fiecare an pe 2 aprilie, să sprijin cu toate forțele Asociația ”Zâmbet pentru Diana” care face lucruri extraordinare pentru copiii cu nevoie speciale din Alba Iulia.
Așadar, luni, între orele 10.00 și 16.00, în holul intrării A1 din Senatul României, va fi organizată o expoziție cu vânzare de produse, decorațiuni de Paște handmade, realizate de copii cu sprijinul părinților și personalului asociației.

Expoziția cu vânzare va fi însoțită de o campanie de conștientizare, derulată prin distribuirea de pliante informative, respectiv printr-o campanie de strângere de fonduri în rândul parlamentarilor. Banii vor fi utilizați în beneficiul copiilor cu nevoie speciale din Alba Iulia. De asemenea se pot face donații pentru a susține activitățile copiilor în contul bancar dedicat Asociației Zâmbet pentru Diana : RO25CECEC001946006370431 sau în cadrul aplicației https://you4edu.ro/campanie/daruieste-un-zambet/ .

Colegii mei, senatori, sunt oameni cu suflet mare și dornici să se implice în activități civice, umanitare și care au ca rezultat sprijinirea persoanelor vulnerabile, a copiilor cu nevoi speciale, a vârstnicilor aflați în dificultate și așa mai departe.

Personal, conștientizez că nimeni, dar absolut nimeni, nu are siguranța că mâine va fi sănătos, iar cei care sunt astăzi în putere trebuie să se implice pentru bunăstarea celor lipsiți de ea.

Am depus un jurământ pentru Alba, pentru Alba Iulia, și vreau ca oamenii de aici să se simtă reprezentanți și sprijiniți în momentele în care au nevoie. Astfel, inițiativele și demersurile legislative trebuie să fie însoțite, în mod obligatoriu, de cele umanitare, civice și sociale, câteodată la fel de importante.

Susțin oamenii din Alba Iulia și mă implic pentru ca ei să își poată prezenta cauza în Parlamentul României, să își poată promova activitățile, când este cazul, să simtă că vocea lor este ascultată, când au ceva de spus.

Cu empatie,
Călin Matieș
Senator PSD de Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare