Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| S-a redeschis compartimentul TBC al Spitalului de pneumoftiziologie Aiud. Acesta a fost complet reabilitat

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Comunicat de presă| S-a redeschis compartimentul TBC al Spitalului de pneumoftiziologie Aiud. Acesta a fost complet reabilitat

Astăzi, 3 noiembrie, compartimentul TBC al Spitalului de pneumoftiziologie Aiud a fost redeschis, după ce a fost reabilitat complet.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„S-a redeschis Compartimentul TBC complet reabilitat al Spitalului de pneumoftiziologie Aiud.

În cadrul Proiectului de Reabilitare energetică a Spitalulului de Pneumoftiziologie Aiud, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 si cofinatare din partea Consiliul Judetean Alba, astăzi s-a dat în funcţiune Compartimentul TBC, după o lungă perioadă în care acesta nu a fost funcţional.

Complet reabilitat, acest important compartiment al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud pune la dispoziţia pacienţilor 6 saloane cu o capacitate totală de 20 paturi, cu grupuri sanitare proprii, din care două sunt destinate persoanelor cu handicap, o sală de tratament, cabinet medical, precum şi spaţii pentru mentenanţă şi curăţenie.

De asemenea, secţia dispune de o terasă generoasă pentru fiecare salon, extrem de necesară în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu TBC, pentru care natura afecţiunii necesită o perioada mai mare de spitalizare şi, prin urmare, acces protejat în aer liber.

Foarte important este şi că s-a realizat posibilitatea de acces pentru targă atât pe casa scării, cât şi în lift.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, şi administratorul public al judeţului Alba, Dan Popescu, au fost prezenţi la evenimentul de astăzi, alături de managerul general al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, Noiela Vieru, de alţi membri ai conducerii unităţii sanitare, precum şi de un reprezentant al sindicatului.

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud se află în subordinea Consiliului Judeţean Alba, care este ordonator principal de credite şi care în cadrul obiectivelor de investitii asigură finanţarea pentru reabilitarea tuturor spatiilor spitalului.

Până la finele anului viitor, vor fi finalizate lucrările de reabilitare şi modernizare pentru întreaga unitate sanitară”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista USR Alba a depus lista de candidați pentru Consiliul Județean Alba. În fruntea listei se află Marius Nicolae Rof, un lider remarcabil, cu studii juridice avansate și o vastă experiență în atragerea fondurilor europene. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea