Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă PSD Alba| Guvernul își bate joc de investițiile din Alba prin subdimensionarea bugetului alocat pentru PNDL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul condus de PNL, USR-PLUS și UDMR a anunțat că s-a epuizat bugetul minuscul alocat pentru Programul Național de Dezvoltare Locală ceea ce înseamnă că, multe proiecte de investiții aflate în derulare, din județul Alba, vor fi sistate.

PNL și USR-PLUS sunt partidele care, pe vremea guvernării PSD, au blamat PNDL, cu toate că nu există comunitate din România care să nu fi beneficiat măcar de un proiect derulat prin acest program. Acum, când au ajuns la putere, își bat joc de investițiile care au crescut calitatea vieții.

În județul Alba, cu acești bani, au fost asfaltate drumuri, s-au amenajat trotuare și piste pentru bicicliști, au fost construite poduri, au fost reabilitate unități de învățământ, s-a investit în modernizarea iluminatului public, în sistemul de apă și canalizare, s-au reabilitat dispensare.

Subdimensionarea bugetului pentru PNDL înseamnă stoparea acestor investiții, extrem de necesare pentru mediul rural și din urbanul mic, unde posibilitățile locale de finanțare sunt mult mai reduse.

În Alba Iulia, spre exemplu, prin PNDL s-au modernizat kilometri întregi de drumuri (exemple: străzile Izvorului, Nicolae Labiș, Barbu Catargiu, Biruinței, Busuiocului, Dumbrăviței). De asemenea, s-au alocat fonduri important pentru reabilitarea străzii Brândușei, care face legătura între cartierul Cetate – Recea și Pâclișa. Nu în ultimul rând, s-au modernizat clădirile Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” și Școlii ”Liviu Rebreanu”.

Deputatul Radu Marcel Tuhuț a tras un semnal de alarmă de la tribuna Parlamentului pe această temă.

”Este inadmisibil să votați bugetul în luna martie și după doar 3 luni să declarați cu nonșalanță că deja nu mai aveți bani!

Guvernul din care faceți parte s-a îndatorat într-un singur an peste 44 de miliarde, echivalentul în euro, iar cu toate acestea, puneți cruce dezvoltării României. Unde sunt banii domnilor miniștri? Unde sunt spitalele? Unde sunt autostrăzile?

Unde sunt banii pentru dezvoltarea mediului rural?”, a transmis, între altele, Radu Marcel Tuhuț, guvernanților. Întreaga sa poziție pe această temă poate fi urmărită pe pagina sa de Facebook (click aici –-> https://fb.watch/6siYtjfFx5/)

De aproximativ o săptămână, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, și-a încetat principala activitate, aceea de a dezvolta proiectele de infrastructură și lucrări publice în administrație.

Prin adresa nr. 75294 din 22 iunie, ministrul Cseke Attila, le-a transmis tuturor beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Locală că bugetul destinat finanțării proiectelor deja aprobate, avizate și demarate la nivel local, a fost epuizat și le-a sugerat că au posibilitatea să deconteze bunurile și serviciile din alte surse de finanțare sau să stopeze de îndată lucrările pentru a nu acumula datorii și mai mari.

Acest infantilism administrativ va duce la blocaje în lanț, constructorii nu vor fi plătiți, aceștia nu vor putea plăti muncitorii și contractorii cu utilajele, lucrările vor întârzia și se vor degrada, în timp ce oamenii vor continua să fie privați de serviciile locale de bază, de accesul la igienă corespunzătoare secolului XXI și de o viață cu adevărat normală!
PSD cere imperativ continuarea finanțării PNDL! Oamenii au nevoie de infrastructura locală pentru a avea o viață mai bună!

Biroul de presă a PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea