Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă Ion Dumitrel, președinte CJ Alba: Revoluția din decembrie 1989 rămâne un moment definitoriu în istoria țării noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă Ion Dumitrel, președinte CJ Alba: Revoluția din decembrie 1989 rămâne un moment definitoriu în istoria țării noastre

Astăzi se împlinesc 34 de ani de când lumina libertății a deschis calea democrației în România, oprimată de regimul lui Ceaușescu. Revoluția din decembrie 1989 rămâne un moment definitoriu în istoria țării noastre.

Când privim înapoi, la acele zile pline de încercări, sărbătorim un simbol al curajului uman și al triumfului asupra opresiunii. Pentru memoria colectivă trebuie să spunem, ori de câte ori avem ocazia, că eroii acelor zile de foc, au schimbat cursul istoriei țării noastre, transformând o dorință profundă de libertate în realitate.

Unitatea oamenilor a constituit forța definitorie în reușita dărâmării dictaturii comuniste. Prin curajul lor remarcabil, ei au înfruntat forțele de represiune, sfidând regimul dictatorial și strigând într-un glas „LIBERTATE”. Libertatea, un cuvânt atât de simplu, dar greu de câștigat, a fost dobândită doar prin sacrificiul celor care au crezut într-un viitor în care demnitatea umană nu mai poate fi subjugată.

Revoluția din decembrie 1989 nu a fost o schimbare politică ci o renaștere a spiritului nostru național și totodată o afirmare a dorinței noastre, ca români, de libertate și democrație. Reflectând asupra parcursului nostru, ca națiune, într-o perioadă atât de dificilă, avem obligația de a ne asuma responsabilitatea de a proteja și cultiva aceste valori, totul pentru o Românie în care demnitatea umană să fie respectată.

Să nu uităm niciodată prețul plătit și în cinstea eroilor noștri să fim mereu recunoscători pentru ceea ce a devenit România astăzi.

Ion Dumitrel, președinte CJ Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Silviu Ponoran continuă “MIRACOLUL ZLĂTNEAN” făcând Zlatna un oraș frumos, modern, european

Unirea Ziarul

Publicat

în

Silviu Ponoran continuă “MIRACOLUL ZLĂTNEAN” făcând Zlatna un oraș frumos, modern, european Primarul Silviu Ponoran are acum în lucru la Primăria Zlatna 31(treizeci și unu!) de proiecte care continuă transformările spectaculose ale orașului și creșterea calității vieții. În Zlatna au început deja să se mute familii din țară și străinătate. Din ce în ce mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea