Rămâi conectat

Ştirea zilei

Comunicat de presă| Ion Dumitrel: Le mulțumesc tuturor celor care dau această percepție pozitivă despre Alba, zi de zi, prin munca lor, locuitorilor și investitorilor

Publicat

în

Comunicat de presă| Ion Dumitrel: Le mulțumesc tuturor celor care dau această percepție pozitivă despre Alba, zi de zi, prin munca lor, locuitorilor și investitorilor

Ieri a avut loc prima vizita făcută în județul Alba de Nicolae Ciucă, în calitate de prim-ministru. De altfel, premierul a avut, recent, câteva deplasări în țară, cu precădere în Transilvania și județele conduse de liberalii cu cele mai puternice organizații.

Momentele vizitei s-au concentrat pe două dintre punctele cheie ale economiei județului Alba, Transavia – companie cu capital integral românesc, dar și locul de unde pleacă spre întreaga lume cutiile de viteză pentru mașinile Mercedes, Star Assembly – Sebeș. Transavia este lider național în producția de carne de pasăre, iar uzina din Sebeș deține, de asemenea, câteva recorduri economice și de resursă umană fiind, în prezent, pe locul al treilea la nivelul exportatorilor din România. Reprezentanții ambelor unități de producție i-au transmis premierului probleme cu care se confruntă, perspectivele de dezvoltare și, implicit, de păstrare sau creștere a numărului angajaților.

„Înainte ca tendințele să fie confirmate total de cererea din piață printr-un vârf al utilizării automobilelor electrice, este normal ca o companie să anticipeze ce nevoi are pentru a contura ce investiții poate susține, pe mai departe, în județul Alba. Autoritățile, locale sau centrale, fac parte din aceste calcule. E simplu de ce. Noi, cei din Sebeș, din Alba, putem contribui la îmbunătățirea fluxurilor de aprovizionare sau distribuție, prin drumuri conectate sau rețele feroviare moderne. Putem ajuta la pregătirea viitorilor angajați prin școlile profesionale duale. Și v-am dat doar două exemple. În schimb, guvernul, prin cel mai înalt reprezentant, poate susține un dialog mai articulat în privința ajutorului de stat. de care depinde decizia de a realiza o investiție ce păstrează locurile de muncă și se adaptează la viitor.” – Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Următoarea etapă a vizitei a reprezentat, de fapt, o descriere interactivă, cu toți cei implicați, a modului în care învățământul profesional dual din Alba devine tot mai eficient și util atât angajatorilor cât și absolvenților. Premierul s-a întâlnit, în cadrul unui târg educațional, cu reprezentanții mai multor companii din județ ce beneficiază de clase de studiu cu aplicabilitate directă în piața muncii.

„Suntem județul care a făcut pionierat pentru acest timp de învățământ adaptat companiilor pe care le avem aici. Puterea economică a comunităților este strâns legată de forța de muncă profesionalizată, iar Alba tinde să devină o opțiune tot mai clară pentru investitori și pentru că ne preocupă să strigăm catalogul în care sunt azi meșterii de mâine.” – Cornel Sandu, inspector general ISJ Alba.

După întâlnirea avută cu Arhiepiscopul Irineu, Nicolae Ciucă a răspuns întrebărilor presei, la sediul Prefecturii Alba. Punctul final al vizitei, Colegiul Director lărgit al PNL Alba, i-a adus față-n față pe aleșii locali ai PNL Alba și președintele partidului.

„Ar fi fost puțin probabil ca premierul și, dacă vreți în egală măsură președintele PNL, să nu aibă așteptări ridicate de la această vizită. Am avut un oaspete care, la fel ca mai toți oamenii capabili să aprecieze hărnicia de la mic la mare, este, de azi, și mai convins că lucrurile care compun o comunitate investițional, administrativ și politic, în Alba se completează și dau rezultate pe măsură. Ne-a ascultat și ofurile, mai cu seamă dorința noastră ca de la decizie la implementare lucrurile să fie grăbite și toate organizațiile să fie tratate echitabil, pe măsura muncii lor, așa cum reușim noi să facem în Alba cu toți primarii, indiferent de partid. Le mulțumesc tuturor colegilor prezenți, dar mai cu seamă celor care dau această percepție pozitivă despre Alba, zi de zi, prin munca lor, locuitorilor și investitorilor din județ.” – Ion Dumitrel, președinte PNL Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 21 – 22 mai 2022

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 21 – 22 mai 2022

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 21 – 22 mai 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 21 – 22 mai 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 – Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Publicat

în

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Presa italiană scrie despre rețeaua de tâlhari români dată în vileag vineri de către DIICOT:  femeile din grupare amețeau bătrâni cu doze masive de Valium pentru ca apoi să-i jefuiască. Un fost pilot a făcut două atacuri de cord după doza de Valium primită din partea româncelor.

Operațiunea, coordonată de Parchetul din Locri și denumită „Transilvania”, a scos la iveală o grupare infracțională cu o structură piramidală și două baze active între România și Italia, potrivit Rai News.

Elit - Gustul Desăvârșit

În prezent, există 59 de suspecți și au fost identificate 15 victime

Ancheta carabinierilor, desfășurată în colaborare cu Europol, a pornit de la plângerea, în 2018, a unui bărbat în vârstă care a fost înșelat de o româncă. Femeia l-a determinat să-i dea 20.000 de euro, pe care i-a transferat apoi în România. Femeia se prefăcuse că este îndrăgostită de el pentru a-i câștiga încrederea și a putea astfel să obțină banii.

Carabinierii au început alte investigații care au scos la iveală o grupare criminală formată în întregime din cetățeni români și în care fiecare suspect avea o sarcină bine definită, iar la conducerea grupării se afla un cuplu.

Se presupune că gruparea se folosea de tinere care își alegeau cu grijă potențialele victime, în principal bărbați în vârstă de 70-90 de ani, de la care obțineau apoi sume mari de bani.

Banii, care ajungeau până la 1.000 de euro pentru fiecare „cadou”, erau fie dați de victimă direct în mâinile escrocului, fie transferați către conducerea de vârf a bandei din România.

Victima era „agățată” pe stradă sub pretextul vânzării de brichete și batiste

Urma faza de „racolare”, în care tinerele, profitând de singurătatea și vulnerabilitatea victimelor, se declarau îndrăgostite. Apoi, spuneau că au nevoie de bani, invocând, în cele mai multe cazuri, probleme de sănătate fictive ale lor sau ale membrilor familiei lor care locuiau, în special, în spațiul european.

Amenințările erau, de asemenea, la ordinea zilei, iar în unele cazuri s-au transformat în extorcare de fonduri atunci când victima, realizând ce se întâmpla, nu mai plătea niciun ban. În acel moment, victima era intimidată cu dezvăluirea relației clandestine partenerilor de viață.

Lipsa de scrupule a membrilor organizației a fost confirmată de un episod din decembrie 2018, când carabinierii din San Luca au arestat două femei, care au fost ulterior condamnate și sunt încă în închisoare.

Acestea au jefuit casa unui bărbat de 77 de ani, care fusese anterior pilot de circuit, nu înainte de a-i administra o doză aproape letală de valium, ceea ce i-a provocat bărbatului două atacuri de cord în zilele care au urmat evenimentului.

În alte două rânduri, în decembrie 2018 și aprilie 2021, carabinierii au arestat în flagrant delict două femei în momentul în care încasau banii de șantaj în urma răzvrătirii victimelor lor, care au fost obligate să plătească noi sume pentru ca relația să nu fie dezvăluită familiilor lor.

Suspecții se întorceau periodic în România pentru a-și redefini strategiile operaționale și pentru a împărți veniturile obținute din comportamentul lor ilegal.

sursa: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Publicat

în

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Un incendiu a izbucnit în seara zilei de vineri, 20 mai, la o casa din Sebeș. 

Garda de intervenție Sebeș, în cooperare cu SVSU Sebeș intervine pentru localizarea și lichidarea flăcărilor izbucnite la o casă de locuit din Municipiul Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informații incendiul se manifestă la acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați.

În cadrul intervenției au fost alocate patru autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2.

UPDATE 20:09 : S-a reușit localizarea incendiului în limitele gasite (80 mp casa de locuit si 10 mp o anexa). Intervenție este îngreunată de prezența unei cantități mari de materiale combustibile in interior (maculatura/hârtie). În acest moment nu mai este pericol de extindere și se lucreaza în continuare pentru lichidarea incendiului. ISU Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare