Rămâi conectat

Ştirea zilei

Comunicat de presă| Ion Dumitrel: Le mulțumesc tuturor celor care dau această percepție pozitivă despre Alba, zi de zi, prin munca lor, locuitorilor și investitorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă| Ion Dumitrel: Le mulțumesc tuturor celor care dau această percepție pozitivă despre Alba, zi de zi, prin munca lor, locuitorilor și investitorilor

Ieri a avut loc prima vizita făcută în județul Alba de Nicolae Ciucă, în calitate de prim-ministru. De altfel, premierul a avut, recent, câteva deplasări în țară, cu precădere în Transilvania și județele conduse de liberalii cu cele mai puternice organizații.

Momentele vizitei s-au concentrat pe două dintre punctele cheie ale economiei județului Alba, Transavia – companie cu capital integral românesc, dar și locul de unde pleacă spre întreaga lume cutiile de viteză pentru mașinile Mercedes, Star Assembly – Sebeș. Transavia este lider național în producția de carne de pasăre, iar uzina din Sebeș deține, de asemenea, câteva recorduri economice și de resursă umană fiind, în prezent, pe locul al treilea la nivelul exportatorilor din România. Reprezentanții ambelor unități de producție i-au transmis premierului probleme cu care se confruntă, perspectivele de dezvoltare și, implicit, de păstrare sau creștere a numărului angajaților.

„Înainte ca tendințele să fie confirmate total de cererea din piață printr-un vârf al utilizării automobilelor electrice, este normal ca o companie să anticipeze ce nevoi are pentru a contura ce investiții poate susține, pe mai departe, în județul Alba. Autoritățile, locale sau centrale, fac parte din aceste calcule. E simplu de ce. Noi, cei din Sebeș, din Alba, putem contribui la îmbunătățirea fluxurilor de aprovizionare sau distribuție, prin drumuri conectate sau rețele feroviare moderne. Putem ajuta la pregătirea viitorilor angajați prin școlile profesionale duale. Și v-am dat doar două exemple. În schimb, guvernul, prin cel mai înalt reprezentant, poate susține un dialog mai articulat în privința ajutorului de stat. de care depinde decizia de a realiza o investiție ce păstrează locurile de muncă și se adaptează la viitor.” – Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeș.

Următoarea etapă a vizitei a reprezentat, de fapt, o descriere interactivă, cu toți cei implicați, a modului în care învățământul profesional dual din Alba devine tot mai eficient și util atât angajatorilor cât și absolvenților. Premierul s-a întâlnit, în cadrul unui târg educațional, cu reprezentanții mai multor companii din județ ce beneficiază de clase de studiu cu aplicabilitate directă în piața muncii.

„Suntem județul care a făcut pionierat pentru acest timp de învățământ adaptat companiilor pe care le avem aici. Puterea economică a comunităților este strâns legată de forța de muncă profesionalizată, iar Alba tinde să devină o opțiune tot mai clară pentru investitori și pentru că ne preocupă să strigăm catalogul în care sunt azi meșterii de mâine.” – Cornel Sandu, inspector general ISJ Alba.

După întâlnirea avută cu Arhiepiscopul Irineu, Nicolae Ciucă a răspuns întrebărilor presei, la sediul Prefecturii Alba. Punctul final al vizitei, Colegiul Director lărgit al PNL Alba, i-a adus față-n față pe aleșii locali ai PNL Alba și președintele partidului.

„Ar fi fost puțin probabil ca premierul și, dacă vreți în egală măsură președintele PNL, să nu aibă așteptări ridicate de la această vizită. Am avut un oaspete care, la fel ca mai toți oamenii capabili să aprecieze hărnicia de la mic la mare, este, de azi, și mai convins că lucrurile care compun o comunitate investițional, administrativ și politic, în Alba se completează și dau rezultate pe măsură. Ne-a ascultat și ofurile, mai cu seamă dorința noastră ca de la decizie la implementare lucrurile să fie grăbite și toate organizațiile să fie tratate echitabil, pe măsura muncii lor, așa cum reușim noi să facem în Alba cu toți primarii, indiferent de partid. Le mulțumesc tuturor colegilor prezenți, dar mai cu seamă celor care dau această percepție pozitivă despre Alba, zi de zi, prin munca lor, locuitorilor și investitorilor din județ.” – Ion Dumitrel, președinte PNL Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea