Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă: Întâlnire de lucru la Guvernul României pentru construirea centurii de nord a municipiului Alba Iulia

Andreea Ștefan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Întâlnire de lucru la Guvernul României pentru construirea centurii de nord a municipiului Alba Iulia

 Marius Hațegan – vicepreședinte CJ Alba și Marius Filimon – viceprimar al Municipiului Alba Iulia, au participat luni, 11 octombrie, la o întâlnire de lucru cu dl. Mircea Abrudean – secretar general adjunct al Guvernului, pe tema construirii centurii de nord a municipiului reședință de județ.

 În cadrul întâlnirii, care a avut loc la sediul Guvernului României, au fost prezentate principalele activități care au fost realizate până în acest moment, cât și etapele care vor trebui parcurse în perioada următoare. Totodată, s-a discutat despre mecanismul de finanțare și modul de realizare a parteneriatului dintre Consiliul Județean Alba, Primăria municipiului Alba Iulia și Primăria comunei Ighiu.

 Sursa de finanțare a proiectului este Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”.

 Centura de Nord a municipiului Alba Iulia va fi construită pe două benzi și va avea o lungime de 6 km, din care 4,6 vor fi pe teritoriul administrativ al municipiului reședință de județ, iar restul pe teritoriul comunei Ighiu. Drumul va pleca din sensul giratoriu de la Alba Iulia Nord, unde va face legătura cu DN 1 şi autostrada A 10 și va face conexiunea cu DN 74 la Șard, înainte de podul rutier aflat la intrarea în localitate.

 Astfel, va fi asigurat fluxul de circulație din sudul județului în zona nordică și vestică, iar autovehiculele care vor circula spre zona Munților Apuseni nu vor mai fi nevoite să tranziteze municipiul Alba Iulia, ajutând la reducerea poluării în mediul urban și contribuind la creșterea gradului de eficientă economică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea