Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Filofteia Barstan, consilier județean PMP Alba: „Politicienii trec, problemele moților rămân”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Filofteia Barstan, consilier județean PMP Alba: „Politicienii trec, problemele moților rămân”

Premierul Nicolae Ciuca va vizita în cursul zilei de joi județul Alba și zona Munților Apuseni, o vizită de lucru cum am aflat, așa cum pompos o numesc mai toți politicieni care ne calcă drumurile noastre prin Apuseni. Oare e numită așa că este mult de lucru în Apuseni?

Sper să conștientizeze acest lucru domnul prim ministru mai ales pentru faptul că în urmă cu un an de zile, pe atunci ministrul apărării, Nicolae Ciucă a făcut parte din delegația, premierului Florin Cîțu, delegație care a vizitat zonele afectate de inundații din Apuseni. Atunci, au promis că se vor aloca banii necesari pentru refacerea drumurilor distruse de viituri.

Locuitorii Munților Apuseni au fost asigurați de către delegația de oficiali de la București și echipele de evaluare care au fost în teren că se vor aloca ajutoare de urgență de la Guvern pentru a reface reparațiile necesare pe tronsonul de drum DN74 Abrud-Cîmpeni, grav avariat de aluviuni și alunecări de teren în urma ploilor din luna iulie, a anului trecut.

Știu că delegația premierului de la acea vizită a fost însoțită de oficialii din Alba, printre care președintele Consiliului Judetean Ion Dumitrel și prefectul județului Alba, Nicolae Albu. La intâlnirea cu premierul au fost prezenți și primarii localităților afectate de calamitațiile naturale din județul Alba: Ocoliș, Roșia Montană, Abrud și Cîmpeni.

Domnul premier Ciucă după cum probabil va vedea mâine, nu s-a făcut nimic pe DN 74 Abrud-Cîmpeni de-și a trecut un an de zile de când a fost la Ocoliș în calitate de ministru, iar acum prim-ministru României. Se pare că un drum de politician se face mult mai repede, decât un drum atât de important pentru noi.

Probabil pe agenda vizitei de mâine a premierului Nicolae Ciucă, pe care o v-a oficia în Apuseni va fi luată în calcul și alocarea baniilor promiși de către Guvern pentru remedierea tronsonului de drum DN74 Abrud-Cîmpeni care în momentul de față este un real pericol pentru circulația autovehicolelor. Mai mult dacă nu se vor lua măsuri imediate, există riscul ca apele Abrudelului să erodeze și mai mult structura de drum afectată.

Dacă tot suntem onorați cu prezența dumneavoastră, domnule prim-ministru, poate luați pulsul vieții social-economice din zona Țării Moțiilor și ve-ți afla că moții o duc tot mai greu. Lipsa locurilor de muncă și slabele perspective economice fac ca zona să se depopuleze într-un ritm tot mai accelerat.

Sper ca vizita dumneavoastră să fie una de bun augur pentru noi moții și nu doar o vizită de lucru cu promisiuni și aprecieri politicianiste, precum cea a ministrului economiei de acum câteva zile.

Consilier județean PMP, Filofteia Barstan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Stadionul din Tiur prinde contur: Care este stadiul lucrărilor și când va fi finalizat. Ce spune primarul Gheorghe Rotar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Stadionul din Tiur prinde contur: Care este stadiul lucrărilor și când va fi finalizat. Ce spune primarul Gheorghe Rotar Stadionul din Tiur prinde contur odată cu avansarea lucrărilor. În prezent este amenajat gardul și a fost construită pista pentru instalarea băncilor de rezervă. Primarul Gheorghe Roatr spune că va fi finalizat complet la începutul toamnei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea