Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: PNL și PSD măresc alocațiile copiilor din România cu bani cât pentru câțiva covrigi

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: PNL și PSD măresc alocațiile copiilor din România cu bani cât pentru câțiva covrigi

România se confruntă cu cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, iar românii consideră că au ajuns să trăiască mai greu decât înainte de 1989.

Potrivit celui mai recent sondaj INSCOP, 57% dintre respondenți spun că situația generală în țara noastră este mult mai rea decât în perioada comunismului (în 2014, procentul era de 43,5%). Creșterile de prețuri la carburanți, la utilități și la produsele de bază, accentuarea inflației sau creșterea ratelor la credite au dus multe dintre familiile din România în pragul sărăciei sau chiar în sărăcie. Scumpirile se țin lanț: curentul, gazele și încălzirea s-au scumpit cu aproape 40%, pâinea cu 27%, laptele cu 28%, zahărul cu peste 60%.

În tot acest timp, Coaliția Sărăciei PNL-PSD a luat măsuri haotice, lipsite de fundament economic, care au agravat și mai mult situația. Creșterile pensiilor, salariilor minime și a alocațiilor sunt de fapt praf în ochi și dovada că Guvernul actual este atât de slab și de incompetent încât nu poate găsi soluțiile pentru a acoperi măcar impactul inflației.

Cum arată „România Educată”, clamată de președintele Klaus Iohannis și pusă pe butuci de incompetenții din PSD și PNL. Zilele trecute am sărbătorit Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, cu o Românie care este incapabilă să asigure condiții de viață și educație decente copiilor. Potrivit datelor oficiale Eurostat, în 2021 circa 1,5 milioane de copii din România (41,5%) se aflau în risc de sărăcie sau excluziune socială. În această realitate balcanică, Guvernul PNL – PSD va mări alocațiilor copiilor cu colosala sumă de aproximativ 12 lei, adică echivalentul a 6 covrigi sau a 8 eugenii. Mărirea alocațiilor nu le va ajunge copiilor nici măcar să își cumpere un sandwich sau un caiet studențesc cu 100 de file. Nu mai vorbim de cărți, materiale didactice, haine sau alte lucruri necesare unui copil.

Guvernul nu este în stare să aibă grijă nici de pensionari, iar mărirea anunțată pentru pensii, de 12,5%, nu va acoperi nici măcar impactul inflației. În 2019, PSD promitea că, din 2021, valoarea punctului de pensie va fi de 1.875 de lei. În 2022, PSD promite că, din 2023, valoarea punctului de pensie va fi de 1.785 de lei, adică cu 90 de lei mai puțin decât valoare cu care îi amăgea în urmă cu 2 ani. Conform prognozei din Octombrie 2022, PIB-ul României va fi de 1552,1 miliarde de lei în 2023. 9,4% din PIB înseamnă 145,9 miliard de lei.

Dacă pensiile speciale rămân la valoarea totală de 12,4 miliarde de lei și anul viitor, fără să fie eliminate, dar și fără să crească, înseamnă că se pot cheltui 133,5 miliarde de lei pe pensiile contributive. Dar Guvernul României își propune să crească pensiile cu doar 12,5%, ceea ce înseamnă o cheltuială anuală de aproximativ 112,5 miliarde de lei. Așadar, rămâne o diferență de 21 de miliarde de lei, ceea ce dovedește că nu pragul de 9,4% din PNRR a stat în calea creșterii mai mari a pensiilor, ci lipsa banilor. 2.000 de lei ar fi putut fi valoarea punctului de pensie și tot nu se atingea pragul de 9,4% din PIB pentru totalul pensiilor.

Românii trebuie să știe adevărul despre acest guvern, un guvern al mincinoșilor, incompetenților și demagogilor. Guvernul PSD – PNL trebuie să plece pentru că este guvernul sărăciei și al scumpirilor!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Echipamente digitale pentru școala gimnazială „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului: Investiție de peste 90.000 de lei 

Bera Larisa

Publicat

în

Echipamente digitale pentru școala gimnazială „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului: Investiție de peste 90.000 de lei Administrația comunei Lunca Mureșului, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea infrastructurii digitale a școlii gimnaziale „Simion Lazăr”.  Citește și: Modernizarea și reabilitarea energetică a dispensarului uman din comuna Șpring, printr-o finanțare PNRR. Licitația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea