Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: Compensarea prețului la carburanți cu 50 de bani e o măsură demnă de un guvern de doi bani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România continuă să se scufunde într-o criză economică fără precedent, iar nivelul tot mai ridicat al inflației va afecta fiecare român. Creșterile prețurilor la energie și la carburanți au generat scumpiri în lanț pe care românii încep să le suporte tot mai greu. Inclusiv mediul de afaceri simte situația economică instabilă, iar firmele, care au scăpat de problemele generate de pandemie, încearcă cu greu să treacă acum de instabilitatea economică pe care a creat-o Guvernul generalului Ciucă.

În fața acestor realități socio-economice, Guvernul PNL-PSD-UDMR demonstrează că este depășit de situație și prin măsurile întârziate și populiste, pe care le-a adoptat, duce România spre faliment.

Cea mai recentă măsură, compensarea cu 50 de bani pe litru la carburanți, este doar praf în ochi și o bătaie de joc. Reducerea este de fapt o mare minciună a Guvernului, deoarece doar 25 de bani vor fi suportați de la buget, restul de către comercianții care vând consumatorului final (la pompa sau direct la consumatorii mari). În loc să adopte propunerea USR de reducere a TVA-ului de la 19% la 5%, Guvernul PSD-PNL a decis să vină cu cea mai proastă soluție. Trecând peste faptul că măsura vine foarte târziu, măsura Guvernului Ciucă este gândită doar pentru trei luni, deși prețurile cresc constant de la lună la lună. Doar în ultima lună, prețul mediu al unui litru de benzină a crescut cu 6.1%. Adică plătim azi cu 25 de lei mai mult pentru un plin de benzină față de luna trecută.

Deși este prezentată ca o soluție salvatoare, măsura de doi bani a Guvernului este doar o pseudo- soluție populistă care, în final, nu va ajuta pe nimeni. Astfel, vorbim de o sumă fixă de 0,5 lei/ litru, care va fi nesemnificativă în cazul în care prețul carburanților la pompă va continua să crească. Oamenii vor simți din ce în ce mai puțin în buzunare reducerea aceasta, care se va diminua ca pondere în funcție de creșterile de prețuri.

Măsura celor 50 de bani pare să stârnească probleme chiar și în coaliția de guvernare. În timp ce premierul Nicolae Ciucă își demonstrează incompetența prin această măsură de doi bani, PSD face o nouă demonstrație de ipocrizie criticând măsura, însă fără să miște concret un deget pentru a îndrepta situația în folosul oamenilor.

Uniunea Salvați România solicită Guvernului să aplice o măsură cu efecte mult mai mari pentru cetățeni: scădere a TVA-ului la carburanți de la 19% la 5%. Inițiativa USR ar duce la o reducere reală la prețul la pompă cu peste 1 leu pentru motorină și benzină. Reducerea va rămâne procentuală, în timp ce o compensare fixă de 50 de bani, cum este propusă de guvern, nu ține cont de evoluția viitoare a prețurilor.

În concluzie, Guvernul PNL-PSD-UDMR continuă să își demonstreze lipsa de profesionalism prin măsuri populiste, care nu rezolvă problemele economice, ci împing România spre faliment.

Beniamin Todosiu, Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni, a anunțat primarul Cristian Dan Pașca. Investiția de peste 8 milioane de lei urmează  să fie finalizată în următorii doi ani. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea