Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Complexul comercial „Materna” de pe B-dul Transilvaniei, aparţinând lui Dorel Tamaş, a fost cumpărat de S.C. Lin şi Ema S.R.L. cu 1,82 milioane euro

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Acesta este singurul imobil din portofoliul S.C. Ardeleana S.A. care şi-a găsit un cumpărător la prima licitaţie *Procedura continuă pentru restul bunurilor  

 

Lichidatorul judiciar al S.C. Ardeleana S.A., aparţinând omului de afaceri albaiulian Dorel Tamaş, a reuşit să vândă la un preţ record, la prima procedură de licitaţie, imobilul situat pe Bulevardul Transilvaniei (fosta Materna). Complexul comercial în suprafaţă de 987 mp în care actualmente funcţionează un sediu de bancă, o farmacie, un magazin de încălţăminte, un bar, un magazin de confecţii şi o covrigărie a fost adjudecat vineri, 15 iunie 2012, de S.C. „Lin şi Ema” S.R.L., contra sumei de 1,82 milioane euro, ceea ce înseamnă aproape 1.900 de euro metrul pătrat.

„Preţul de pornire al licitaţiei, de 794.000 euro, s-a dublat”, a precizat Emil Gros, asociat coordonator la societatea Expert Insolvenţă SPRL. Rămâne de văzut dacă suma va fi achitată de cumpărător, termenul limită fiind de trei luni de la adjudecare. Potrivit lui Emil Gros, la licitaţie au participat firme importante din Alba, precum S.C. Elit S.A., condusă de omul de afaceri Dorin Mateiu, sau S.C. Florea S.A. patronată de fraţii Marcel şi David Florea. Societatea „Lin şi Ema” este administrată de Cătălin Buzdea şi are ca obiect de activitate distribuţia şi comercializarea en-gros a produselor alimentare.

Reprezentantul lichidatorului judiciar Expert Insolvenţă SPRL Hunedoara a precizat că pentru celelalte bunuri imobile şi mobile neadjudectae, aparţinând S.C. Ardeleana S.A., procedura de licitaţie va fi reluată vineri, 22 iunie. Cel mai valoros bun al societăţii rămas nevândut este Hotelul Continental din Cluj al cărui preţ de pornire la licitaţie este fixat la 6.583.132 euro fără TVA.La licitaţia pentru acest imobil nu s-a înscris până acum niciun doritor.

O altă clădire repusă în vânzare este sediul administrativ şi clădirea de birouri unde a funcţionat S.C. Ardeleana S.A., situate pe strada Morii nr. 8 din Alba Iulia. Una dintre cele mai frumoase clădiri de birouri din Alba Iulia, în suprafaţă de 3.592 mp (inclusiv mobilier, post trafo, centrală termică) are un preţ de pornire evaluat la 614.627 euro fără TVA. Deşi foarte multă lume aştepta deznodământul acesta pentru activele Ardeleana, este curios că niciun doritor nu s-a arătat interesat să-l cumpere.

Mai sunt scoase la licitaţie construcţii industriale plus terenul aferent în suprafaţă de 31.226 mp şi post trafo, situate în Sântimbru, jud. Alba, contra sumei de 711.966 euro fără TVA dar şi bunuri mobile în valoare de 40.072 euro şi trei autoturisme. Activele S.C. Ardeleana S.A. au fost evaluate la 8,7 milioane euro fără TVA.

Tribunalul Alba a dispus în februarie 2012 începerea procedurii falimentului pentru societatea Ardeleana SA Alba Iulia, cea mai mare firmă a omului de afaceri albaiulian Dorel Tamaş. Tamaş, trimis în judecată de procurorii DNA Alba Iulia în dosarul “Continental” este urmărit internaţional pentru infracţiuni de delapidare, înşelăciune şi spălare de bani.

 Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea