Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comisia Europeană dă de pământ cu SPLIT TVA: Ce a omis Guvernul român

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Plata defalcată a TVA, cel mai discutat subiect din ultima perioadă. Guvernul a decis ca aceasta să intre în vigoare din data de 1 octombrie, în mod opţional, urmând să devină obligatorie pentru firme de la data de 1 ianuarie 2018. Un singur lucru nu a făcut Executivul, lucru ce va schimba complet cursul firesc al acestui demers.

Potrivit Adevărul, Guvernul român a modificat regulile TVA, fără a ține cont de UE, așa cum au făcut-o celelalte țări precum Polonia sau Italia.

„Pe 25 septembrie am decis (…) să-i scriu comisarului european Pierre Moscovici, responsabil pentru fiscalitate (DG TAXUD) în cadrul Comisiei Europene, întrebându-l dacă România a cerut derogare de la directiva europeană pentru TVA, aşa cum au primit Italia şi Polonia atunci când au aplicat versiuni mult mai blânde ale acestui sistem decât ceea ce ne pregăteşte PSD în România”.

Răspunsul lui Pierre Moscovici este „descumpănitor”, spune Năsui. Moscovici arată, în scrisoarea de răspuns, că cei din Comisia Europeană au fost informaţi de autorităţile române despre introducerea acestui mecanism şi că păstrează legătura pe acest subiect. În schimb, în ceea ce priveşte o derogare, Moscovici spune că România nu a transmis Comisiei Europene o cerere în acest sens, pentru a putea face excepţie de la Directiva europeană privind TVA.

„Deci România a început să facă modificări la regulile TVA, strict reglementate de UE, fără să ceară derogare. Vă reamintesc că Italia şi Polonia nu doar că au cerut derogare, dar au făcut-o înainte să implementeze sistemul”, susţine Năsui.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea