Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Colegiul Tehnic I. D. Lăzărescu din Cugir va fi modernizat și reabilitat: Licitația în valoare de peste 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria orașului Cugir a lansat de curând în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru servicii de proiectare privind realizarea Pth, CS, DE, DTAC, DTOE, documentaţii tehnice necesare pentru obţinerea avizelor/ acordurilor/ autorizațiilor, verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic, asistență tehnică din partea proiectantului şi lucrări de execuţie pentru obiectivul de investiții ” Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”. Valoarea totală estimată a investiției este de 9.163.190,06 lei, fără TVA.

Aproape 500 de elevi și cadre didactice și auxiliare de la Colegiul Tehnic ”I.D. Lăzărescu” din Cugir vor beneficia de rezultatele acestui proiect, care își propune creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic din oraș, prin îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale.

Necesitatea proiectului de investiții este menționată în cadrul Strategiei de Dezvoltare a orașului Cugir, în cadrul obiectivului general: ’’dezvoltarea sistemului educațional și corelarea acestuia conform cerințelor mediului asociativ”, și a obiectivului specific ’’crearea de condiții corespunzătoare educației prin dezvoltarea și modernizarea infrastructurii și a spațiilor destinate procesului de învățare”. Măsurile operaționale luate în evidență în cadrul Strategiei de Dezvoltare a orașului Cugir, pe domeniul învățământ, sunt în corelare cu documentele strategice relevante, respectiv Strategia Națională pentru Infrastructură în Educație, Strategia Națională privind reducerea părăsirii timpurii a școlii, Strategia Națională pentru promovarea incluziunii sociale și combaterea sărăciei, planurile de dezvoltare regionale 2014 – 2020 și Strategia Europa 2020.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic din orașul Cugir prin îmbunatatirea calității infrastructurii educaționale și a dotării Colegiului Tehnic I.D.Lăzărescu.
Principalul obiectiv tehnic al D.A.L.I. este de a analiza principalele caracteristici și indicatori tehnici, financiari și economici ai investiției care asigură o utilizare eficientă și rațională a capitalului și resurselor pentru satisfacerea nevoilor de reabilitare, modernizare și echipare ale celor 3 clădiri studiate prin:

A.reabilitarea termica a anvelopantei
B.reconformarea structurala a șarpantei
C.modernizarea instalațiilor utilitare
D.modernizarea finisajelor interioare și exterioare
E.modernizarea tâmplăriilor interioare și exterioare
F.echiparea clădirilor cu instalații necesare pentru securitatea la incendiu
G.echiparea clădirilor cu mobilier necesar unei bune desfășurări a activității de învățământ
H.accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor

Lucrările prevăzute în proiectul din Cugir includ consolidarea elementelor, subansamblurilor sau ansamblului structural pentru clădirile școlii propriu zise, a sălii de sport și a cabinetelor de specialități. Se propune inclusiv demolarea parțială a unor elemente structurale sau nestructurale și introducerea unor elemente structurale. În cadrul investițiilor vor fi realizate: anveloparea termică a clădirii, precum și înlocuirea instalațiilor termice, electrice, sanitare și de alimentare cu apă.

Centralele termice vor fi cu unele pe combustibil gazos, în condensare și toate spațiile vor fi dotate cu instalații de stingere a incendiilor. Pe clădiri vor fi montate panourilor solare pentru asigurarea apei calde menajere, sistemele de iluminat vor fi echipate cu surse LED și cu economizoare de energie.

Din punct de vedere al accesului vor fi realizate rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, iar pe clădirea școlii propriu zise vă fi instalat un lift exterior. După lucrările de construcție, în toate cele trei clădiri se vor achiziționa mobilier școlar nou, echipamente didactice moderne și sisteme TIC moderne.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea