Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

CODUL BUNELOR MANIERE: Regulile de comportament care trebuie respectate cand mergeți cu copiii în vizită

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vizita împreună cu copiii, la rude, prieteni sau la simple cunoștințe, poate fi mult mai plăcută dacă respectați anumite reguli, impuse atât părinților, cât și celor mici.

musafiriÎn general, nu se merge în vizită cu bebeluși, pentru că e dificil și pentru părinți, și pentru cei mici. Când copiii sunt mai mari, trebuie învățați să respecte regulile de bună cuviință. Părinții le vor explica micuților că trebuie să salute la sosire și la plecare gazdele, să nu alerge sau să sară prin casă, să nu strice lucrurile din casa gazdelor, în general, să știe că regulile de acasă se aplică și dacă se află în vizită.

Ideal este ca aceste reguli să fie explicate acasă, nu în timp ce vă aflați cu copilul în vizită. Dacă e cazul să-l atenționați, veți face acest lucru pe un ton calm, dar ferm. Nu țipați la copil când sunteți în vizită. În momentul în care se ivește o situație neplăcută îl puteți lua pe cel mic în altă cameră pentru a-i explica unde a greșit și a nu repeta greșeala.

Dacă sunteți în vizită și gazda vă oprește la masă, stați în apropierea copilului, pentru a-l ajuta să mânuiască tacâmurile, în cazul în care e prea mic și nu se descurcă singur. Explicați-i de acasă că trebuie să mănânce doar ce se află în farfuria lui, nu poate lua nimic din farfuria altcuiva. Nu se va plimba cu mâncarea prin casă. Dacă nu vrea să mănânce, nu trebuie să insistați, înseamnă că nu-i e foame.

În cazul în care și gazdele au copii, veți stabili de acasă cu copilul dumneavoastră că nu e politicos să se certe sau să se bată cu ceilalți copii pe care îi va întâlni în vizită, nici să vorbească urât sau să se strâmbe.

Evitați să-i spuneți toate aceste reguli în drum spre gazde sau chiar cu o oră înainte de a pleca în vizită. Va uita tot. Pregătiți-l cu câteva zile înainte, repetați-i regulile zilnic și explicați-i de ce trebuie să procedeze așa cum îl învățați. Când aveți un copil mai mare, de vârstă școlară, lucrurile ar trebui să fie mai simple, pentru că deja are un bagaj de reguli de comportament. Dacă uită ceva, îi puteți aminti discret că a uitat să se spele pe mâini înainte de a se așeza la masă, spre exemplu.

Când situația scapă de sub control, cel mai bine este să plecați. Nu încercați să faceți educație copilului în vizită și nu-l pedepsiți de față cu gazdele. Pedeapsa poate fi aplicată acasă.

În cazul în care copilul spune că s-a plictisit și că vrea să mergeți acasă, e mai bine să scurtați vizita. Puteți planifica o altă întâlnire cu gazdele, când veți avea cu cine să lăsați copilul acasă. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea