Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Codul Bunelor Maniere: Cum se poartă, elegant, ochelarii de soare

Ziarul Unirea

Publicat

în

O privire încruntată de razele soarelui nu este tocmai plăcută de aceea, o persoană manierată va avea cel puțin o pereche de ochelari de soare. Îi putem găsi sub diferite forme și culori dar, știm oare cum se poartă astfel încât să nu lăsăm o impresie proastă? Iată ce spune eticheta.

Investește într-o pereche de ochelari de calitate care să protejeze împotriva radiațiilor UV. Un model clasic de culoare neagră se potrivesc în majoritatea situațiilor. Nu trebuie neapărat să fie foarte scumpi dar, atunci când ne planificăm să achiziționăm o pereche trebuie să luăm în considerare calitatea.

Alege-i în funcție de locul unde te afli. Un design clasic cu rame negre sau în tonuri neutre este preferat celor moderne și sub diferite culori care, nu fac o impresie bună într-un mediu business. În timpul liber puteți opta și pentru cei colorați.

Păstrează-i mereu curați. Lentilele trebuie să fie mereu clare și ramele potrivite. Dacă lentilele prezintă zgârieturi, ramele sunt prea largi este timpul să investiți într-o pereche nouă.

Asortează-i la ținută. Nu vom purta ochelari sport la o ținută elegantă sau business.

CITEȘTE ȘI: Codul Bunelor Maniere – Top 40 de reguli de bază

Nu se folosesc drept accesoriu pentru păr. Dacă ați intrat fugitiv într-un magazin puteți să-i păstrați pe cap însă, în orice altă împrejurare ochelarii de soare trebuie puși în suportul care-i însoțesc. La birou îi vom ascunde în sertar.

Nu se folosesc pe post de oglindă. Este nepoliticos să-ți aranjezi părul sau să aplici ruj uitându-te în lentilele ochelarilor.

Nu se pun pe masă. La restaurant nu este indicat să-i lăsăm direct pe masă ci îi vom pune în suport sau în geantă.

Situații în care este permisă purtarea ochelarilor de soare

Purtați-i atunci când razele soarelui sau albul prea puternic al zăpezii vă deranjează. Iată câteva situații: la plajă, în parc, la picnic, când desfășurați o activitate în aer liber, când conduceți sau sunteți la plimbare, etc.

Situații care interzic purtarea ochelarilor de soare

La o întâlnire de afaceri sau la un interviu.

Într-o conversație. Ochelarii de soare reprezintă o barieră între tine și cei din jur, iar privirea este esențială în comunicare. Este stânjenitor pentru celălalt să nu-ți poată vedea privirea și totodată transmite că ai avea ceva de ascuns

Când intri într-o încăpere. Nu este politicos să păstrăm ochelarii de soare cândintrăm într-o instituție de orice natură cu excepția cazului în care avem o problemă medicală. În acest caz vom menționa încă de la început, prin prezentarea unor scuze, motivul pentru care suntem nevoiți să-i păstrăm.

La un eveniment formal. Nu se poartă ochelari de soare la nuntă. Nu se fac fotografii într-un cadru formal purtând ochelari de soare.

Atunci când facem noi cunoștințe. Este nepoliticos să dăm mâna cu cineva purtând ochelari de soare.

Sursa: bunele-maniere.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea