Rămâi conectat

Curier Județean

Cod galben de ninsori și vânt puternic în Alba. Se intorc zapezile!

Bogdan Presecan

Publicat

în

În ceea ce privește județul Alba, meteorologii au vești proaste pentru sfârșitul de săptămână. Ei au emis două coduri galbene care afectează centrul țării. Primul dintre ele se referă la ninsori, iar cel de-al doilea, la vânt puternic.

Primul cod galben intră în vigoare joi, 14 martie, la ora 12, și este valabil până vineri, la ora 10. În vestul, centrul şi nordul ţării vor fi precipitaţii sub formă de ploaie în cursul zilei de joi, iar în noaptea de joi spre vineri acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. La munte va ninge. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi, izolat, mai ales în zona montană, 50 l/mp. Vântul va bate în rafale de 55 … 70 km/h, iar la munte va sufla tare, viscolind ninsoarea.

Vineri dimineață, la ora 10, devine activ al doilea cod galben, care va expira în aceeași seară, la ora 20. În acest interval, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală de 55-70 km/h, iar la munte va continua să sufle tare, cu peste 90 km/h. În Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi în nordul Moldovei, precum şi la munte, va mai ninge slab, dar viscolit. În noaptea de joi spre vineri, vremea va intra într-un proces de răcire, care se va resimţi la început în regiunile intracarpatice, iar în următoarele zile, şi în restul ţării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Initiațivă lăudabilă a doi tineri: Au organizat o acțiune de plantare de cireși într-o comună din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Initiațivă lăudabilă a doi tineri: Au organizat o acțiune de plantare de cireși într-o comună din Alba Daniel Dobra și Ionaș Dan, doi tineri din Pianu, au luat sâmbătă o inițiativă lăudabilă și au organizat o plantare de cireși, pe Dealul Pianului de Jos, într-un loc unde au mai existat cireși în perioada interbelică. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea