Rămâi conectat

Curier Județean

Cod galben de inundaţii pe Râul Arieş. Grindină, vijelii şi ploi torenţiale în Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundaţii pe râurile din mai multe judeţe, valabilă până astăzi, la ora 22.00. Printre cursurile de apă vizate de hidrologi este şi Râul Arieş, din judeţul Alba.

Avertizarea hidrologică este valabilă pentru acelaşi interval cu informarea meteo de grindină, vijelii şi ploi torenţiale. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) anunţă că, în intervalul menţionat, pe unele râuri din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Siret şi Prut există risc de producere a unor scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Potrivit INHGA, creşteri de debite şi niveluri se pot produce izolat şi în alte bazine hidrografice mici din zonele de deal şi munte din vestul, centrul şi estul ţării, din cauza gradului de instabilitate accentuat, cu precipitaţii sub formă de aversă şi caracter torenţial. Administraţia Naţională “Apele Române” recomandă populaţiei să evite activităţile în zonele cursurilor de apă aflate sub avertizare şi să respecte indicaţiile reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Nouă localități din Alba au Planuri Urbanistice Generale noi. În 2023 s-au aprobat cu trei mai multe decât în 2022

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nouă localități din Alba au Planuri Urbanistice Generale noi. În 2023 s-au aprobat cu trei mai multe decât în 2022 Comisia județeană de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Alba a analizat și avizat anul trecut 26 de planuri urbanistice zonale (PUZ) și 9 planuri urbanistice generale (PUG) – ale comunelor Pianu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea