Rămâi conectat

Ştirea zilei

CNAIR: Începutul lunii august, un nou termen pentru inaugurarea lotului 3 al autostrăzii Sebeș-Turda

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce au apărut imagini care arată că constructorul italian şi-a însuşit deficienţele constatate şi s-a apucat să frezeze porţiuni din asflat ce prezentau potenţial de alunecare în anumite condiţii meteo, reprezentanţii CNAIR oferă noi informaţii despre termenul posibil de inaugurare al lotului 3 din Autostrada Sebeş – Turda.

Astfel, este posibil ca cei circa 30 de kilometri de pe loturile 3 şi 4 ai autostrăzii A10 Sebeş – Turda să fie deschişi traficului până la finalul lunii iulie sau la începutul lunii august. Constructorul Tirrena Scavi a demarat în aceste zile o operaţiune de frezare a asfaltului şi de reasfaltare pe câţiva kilometri, după ce şi cel de-al treilea set de măsurători de planeitate şi rugozitate încheiate recent au indicat probleme cu planeitatea şi compoziţia asfatului.

„În momentul în care termină constructorul şi ne cheamă, noi vom putea face recepţia. Sperăm ca până la finalul lunii să facem recepţia, dar nu depinde de noi”, a precizat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR. Odată inauguraţi, cei 30 de km dintre Aiud şi Turda vor fi primii terminaţi sub guvernarea PSD după mai bine de un an şi jumătate de mandat. De câteva zile constructorul italian Tirrena Scavi s-a apucat să frezeze asfaltul pe mai bine de doi kilometri de pe Lotul 3 al autostrăzii A10 Sebeş – Turda, urmând a reasfalta bucăţile în zilele ce urmează.

Lucrările de reperaţie vin după ce timp de jumătate de an constructorul s-a contrat cu CNAIR care susţinea că sunt probleme cu planeitatea şi rugozitatea asfaltului. Constructorul susţinea că nu există probleme şi că autostrada era gata de recepţie încă din ianuarie, în timp ce autorităţile de la drumuri susţineau că sunt deficienţe de execuţie care împiedică recepţia lucrării.

”În noiembrie anul trecut am sesizat cosntructorul că sunt unele probleme de planeitate şi de rugozitate a asfaltului. În ianuarie ne-au notificat că au terminat lucrările, la faţa locului am constatat că s-au menţinut problemele semnalate. Constructorul a contestat problemele semnalate. A fost CESTRIN care a măsurat şi a descoperit aceleaşi probleme. Au frezat apoi un kilometru, dar nu a fost de-ajuns. Acum mai recent s-au făcut din nou verificări, DRDP Iaşi a coordonat acest control la care au participat şi reprezentanţi ai constructorului. Acum suntem în faza de remediere a acestor probleme de planeitate şi rugozitate”, a mai precizat Şerbănescu. Reprezentantul CNAIR a precizat că se doreşte deschiderea loturilor 3 şi 4 împreună, să se poată cirucula continuu pe circa 30 de km de la Aiud la Turda.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea