Clement Negruț, președintele PMP Alba: PSD – Paşi Spre Dictatură

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Ultimele evenimente petrecute pe scena politică românească mă duc tot mai mult cu gândul la perioada dinainte de 1989, când comuniştii erau în tot şi în toate. Controlau tot, conduceau tot, distrugeau tot ce nu le convenea. Demnitatea umană, personalitatea, conştiinţa erau pericole de moarte pentru liderii de atunci, iar democraţia nu valora nimic.

Poate părea nefirească abordarea mea, dar iată că în anul în care sărbătorim 100 de ani de existenţă ca stat suntem conduşi de un partid al cărui osatură este consolidată de urmaşii comuniştilor. Suntem guvernaţi de cei şcoliţi de Cozmâncă şi Iliescu şi de cei pentru care democraţia nu este un principiu constituţional, ci o opţiune. Este memorabilă fraza rostită de doamna Dăncilă, al treilea prim-ministru al PSD, căci al României mi-e greu să spun, care spunea de la tribuna Parlamentului citez ,, vom reduce democraţia în România”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Gura păcătosului adevăr grăieşte spune o vorbă din popor, dar PSD nu se dezminte şi prin acţiunile sale îi dă dreptate doamnei Dăncilă care a scăpat porumbelul. Fie că vorbim de modificări ale legilor justiţiei în interesul personal al unora sau altora sau interese de grup ale PSD, fie că vorbim de controlul total asupra unor instituţii ale statului pe care le consideră nişte feude proprii, fie că vorbim despre încercarea de distrugere a democraţiei politice prin racolarea de parlamentari şi presiuni asupra aleşilor locali, care au curajul să le fie adversari, PSD ne îndreaptă spre o dictatură.

În acest context PMP a fost singurul partid care s-a poziţionat fără echivoc şi constant prin acţiuni şi prin declaraţii ale liderilor săi împotriva măsurilor antidemocratice ale PSD. Iată de ce PMP a fost identificat ca fiind principalul pericol pentru PSD, care în ultimele luni şi-a intensificat acţiunile de destructurare a PMP, prin racolări de parlamentari şi presiuni asupra aleşilor locali. Faptul că încercăm să ,,dezbrăcăm” zi de zi acest partid-stat de hainele minciunii, ipocriziei , incompetenţei şi imposturii a făcut să devenim duşmanul de clasă al PSD.

Ultima încercare de distrugere a PMP şi totodată un atentat la democraţie a fost modificarea în Parlament a Legii 339 care reglementează Statul Aleşilor Locali. Practic, prin această lege, PSD vrea să elimine din viața politică orice formă de asociere politică și stipulează ca orice partid care fuzionează să își piardă consilierii locali și județeni. Având în vedere că PMP este singurul partid care, după alegerile locale, a absorbit alt partid – UNPR, este evident că această lege antidemocratică și neconstituțională a fost adoptată împotriva noastră.

Am contestat la CCR această lege dată de PSD din dorința de a elimina orice pol politic capabil să se opună procesului de politizare și control total a administrației. La fel am procedat și în cazul Codului adminstrativ antinațional, prin care se introduc pensii speciale pentru aleșii locali și se oficializează limba maghiară. CCR a admis sesizarea de neconstituționalitate depusă de PMP și PNL cu privire la modificările aduse de partidul-stat, PSD, Legii nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali, opoziţia obţinând o mare victorie în lupta împotriva acţiunilor nedemocratice pesediste.

PSD nu a reușit nici de această dată să destructureze PMP. Primarii și consilierii locali pe care i-am avut până acum rămân unde le este locul. Inclusiv cei care au venit în partid odată cu fuziunea prin absorbție a UNPR.

PMP crede că singura modalitate de a pune capăt unei guvernări PSD este unirea tuturor fortelor democratice din România într-o coaliţie , printr-o colaborare eficientă şi prin relaţii corecte şi oneste.

PMP rămâne consecvent pe poziţia de adversar al PSD, PMP rămâne una dintre cele mai consistente forțe de opoziție, care a dovedit consecvență și profunzime în privința criticilor formulate la adresa PSD: suntem singurul partid care militează împotriva pensiilor speciale ale politicienilor; suntem partidul care desfășoară o campanie națională de obținere a sprijinului popular pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin; suntem partidul care cere punerea în aplicare a rezultatului referendumului privind limitarea la 300 a numărului de parlamentari.

Pentru PMP LUPTA CONTINUĂ !

Preşedinte PMP Alba, Clement Negruţ

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ionescu,,, 20 iulie 2018 at 16:12

Chiar daca nu pierd vremea citind articolul,sper ca nu pretinzi sa o aducem din nou pe celebra blonda sa gestioneze banii de la dezvoltare.

Comentariile sunt oprite