Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Clement Negruț, PMP Alba: ”Guvernul multiplelor ratări”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Actuala guvernare îşi dovedeşte în mod repetat incompetenţa în faţa românilor. Un capitol important unde premierul Ponta şi ai lui sunt repetenţi îl reprezintă privatizarea companiilor de stat. Oltchim, Cupru Min şi CFR Marfa sunt examene picate în mod răsunător de către aceşti oameni. În ambele licitaţii desfăşurate anul trecut, mă refer aici la Cupru Min şi la combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, Guvernul a fost incapabil să verifice capacitatea de plată a cumpărătorilor.

Nu aceeaşi a fost cauza eşecului în cazul CFR Marfă. GFR a plătit până în prezent o garanţie de 10 milioane de euro şi un avans de 20 de milioane de euro. Pentru finalizarea privatizării compania ar fi trebuit să mai achite circa 170 milioane de euro. GFR a fost declarat câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfa în luna iunie, oferind 202 milioane de euro pentru 51% din acţiuni. Însă neîndeplinirea a două din cele trei condiţii suspensive ale contractului de privatizare a generat un nou eşec. CFR Marfa are pierderi cumulate de peste 300 de milioane de euro în ultimii cinci ani. In 2004, compania feroviară a fost scutită de plata unor datorii de 120 de milioane de euro.

Vedem acum o nouă tentativă de privatizare a societăţii Cupru Min, din judeţul nostru. În acest timp, de la vârful Ministerului Economiei pleacă un ministru acuzat de subminarea economiei naţionale, vorbim de Varujan Vosganian, apoi ministrul de la Finanţe asigură un interimat timid, iar acum este numit pe post liberalul Andrei Gerea.

După ce procesul de privatizare a acestei importante companii miniere a început destul de prost, noul ministru are o misiune extrem de grea, în ceea ce priveşte Oltchim şi Cuprumin, după cum spunea şi preşedintele Traian Băsescu la ceremonia de investire.

Chiar dacă premierul doreşte reluarea rapidă a privatizării CFR Marfa, am mari îndoieli că aceasta de va putea realiza cu succes dacă greşelile făcute anterior se vor repeta. Forte trist este însă şi faptul că şi în privinţa Cupru Min actualii guvernanţi nu învaţă din greşelile pe care le-au făcut în trecut.

Clement Negruţ, deputat de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea