Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Clement Negruţ: Nodul (rutier) în papură al lui Ovidiu Jidveian

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aparent elegantul domn Ovidiu Jidveian dovedeşte că şi-a însuşit pe deplin tehnica electorală a şefului său de la Bucureşti, Victor Ponta, emul al celebrului fost premier şi şef de partid (actualmente infractor-deţinut), Adrian Năstase. Candidatul USL la Camera Deputaţilor, în dorinţa de a mai câştiga câteva voturi, se arată întristat, chiar scandalizat de „nedreptatea” făcută celor expropriaţi pentru construcţia Autostrăzii Orăştie – Sibiu, care au primit mai puţini bani decât au dorit. Când v-a cuprins grija cetăţenilor din Sebeş domnule candidat, că de la ultima campanie la care aţi participat acum 4 ani nu prea aţi dat prin Sebeş? Nu suflă o vorbă, în schimb, dl. Jidveian despre MAREA şi ADEVĂRATA PROBLEMĂ a acestei autostrăzi şi anume că Guvernul USL a tăiat la utimele două rectificări bugetare, fondurile de cofinanţare şi lucrările au fost mult incetinite; inclusiv pentru Centura Sebeş – un nod rutier de coşmar pentru cetăţenii cărora le pretinde votul. Constructorii nu şi-au mai primit banii pentru lucrările executate în perioada iulie – octombrie, iar angajaţii au plecat acasă la familii, fără salarii. Aţi îngropat definitiv speranţa oamenilor din Sebeş, domnule candidat, de a avea o şosea ocolitoare anul acesta si este evident că nici termenul de finalizare din contract nu mai poate fi respectat. Se plânge USL-ul că nu mai sunt bani, domnule candidat, dar poate îl întrebaţi pe premierul Victor Ponta de unde are bani pentru noul proiect „Şosea ocolitoare si helioport” la Tîrgu Jiu, fieful său electoral?
Trebuie spus că sumele primite de cei expropriaţi s-au acordat potrivit Legii 255/2010, şi ele au fost diferenţiate în funcţie nu de judeţ ci de tipurile de teren aflate în coridorul de expropriere; ele au fost stabilite nu la întâmplare ci în urma unui raport de evaluare bazat pe expertizele întocmite şi actualizate de camerele notarilor publici. Aş avea o întrebare pentru candidatul-avocat sau avocatul-candidat: Ce intervenţii a făcut de la înălţimea rangului său politic la şeful său de partid, care guvernează de aproape şapte luni, pentru a readuce ACUM speranţele în inimile sebeşenilor, torturaţi de traficul infernal? Mă acuză că nu am făcut nimic ca să modific preţul exproprierilor, stabilite după o metodologie legală? Din nou omite ceea ce presa a relatat de nenumărate ori: implicarea mea deplină, practică în accelerarea lucrărilor de construcţie la această autostradă precum şi în proiectul de modernizare a traficului CFR în zona Teiuş – Coşlariu. Rezultatele remarcabile le-a putut observa dupa ce am furat de la toată lumea, mai ales după ce am reuşit să o aduc în zonă pe ministrul Anca Boagiu.
Cred că dl. candidat Jidveian ar trebui să fie scandalizat mai degrabă de maniera în care tratează premierul Ponta judeţele din Vestul ţării, inclusiv Judeţul Alba. Lucrările la Coridorul IV Paneuropean, principala legătură rutieră cu Europa de Vest au fost oprite întrucât – afirmă minţind cu seninătatea obişnuită Victor Ponta – CE ar fi constatat nereguli şi chiar fraude la licitaţiile publice de lucrări. O minciună (electorală) sfruntată. În realitate Comisia Europeană a semnat contractele de finanţare şi le-a transmis României după cum urmează: la 20 oct. 2011 pentru tronsonul Orăştie- Sibiu; la 21 oct. 2011 pt. Nădlac – Arad; la 12 dec. 2011 pentru Lugoj – Deva; la 30 oct. 2012 pt. Timişoara – Lugoj. Transmiterea către România a acestor contracte a însemnat că ele sunt ACCEPTATE de Comisia Europeană. S-a făcut un tam-tam uriaş pe seama aşa-ziselor „fraude” descoperite de audit la lucrările contractate. Puse evident în seama PDL. A apărut astfel o splendidă „oportunitate” ca lucrările la Coridorul IV să fie blocate iar banii de aici să fie „rectificaţi” pentru o viitoare autostradă în judeţele Gorj şi Teleorman, adică acolo unde candidează – aţi ghicit!! – Victor Ponta şi Crin Antonescu. În acest sens a fost emisă HG 834/2012. Aşadar, curat murdar partidul dumitale, nene Iancule… adică… Jidveian!

Clement Negruţ, deputat


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea