Ziarul Unirea

Clement Negruț (MP): Luna decembrie a însemnat pentru România pierderea unui examen extrem de important – autostrăzile

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Luna decembrie a anului 2015 a însemnat pentru România pierderea unui examen extrem de important: Autostrăzile. Nota de plată este în valoare de 8 miliarde de euro sau chiar mai mult, din cauza necheltuirii fondurilor puse la dispoziție de Uniunea Europeană. La finele lui 2015 țara noastră a ajuns la performanța istorică de a avea mai puţini kilometri funcţionali de autostradă decît la început. În anul 2012 marea minciună politică  numită USL ne promitea mii de kilometrii de autostradă, înfiinţa chiar Ministerul Marilor Proiecte pentru a se juca unii de-a constructorii de drumuri.

Clement Negrut02Autostrada Orăștie – Sibiu cu celebrul Lot 3 ianugurat în grabă în ajunul alegerilor prezidențiale, pentru imaginea lui Victor Viortel Ponta, e tot în lucru și acum. Plătim prețul acelei presiuni politice de a inaugura un lot de autostradă. După cum bine știți sectorul de autostradă despre care vorbim este închis și la această oră din cauza problemelor apărute imediat după darea lui în folosință. Deși reprezentanții CNADNR spuneau la vremea demolării că numai o lună și jumătate va sta închis acest sector de drum, iată că suntem în ianuarie 2016 și lucrurile stau la fel, iar după ultimele declarații de la Ministerul Transporturilor, contractul cu firma italiană a fost reziliat şi abia spre toamna acestui an s-ar putea să circulăm din nou pe acest drum. Cu toate acestea constructorul italian în seama căruia este pus acest dezastru și-a încasat aproximativ 99% din bani iar Statul Român mai are doar posibilitatea de a executa scrisorile de garanție în valoare de 60 de milioane de lei. Nota de plată generată de acest dezastru este mult însă mai mare. CINE VA PLĂTI LUCRĂRILE PE O AUTOSTRADĂ  CARE SE SCUFUNDĂ ?

ELIT

Altă situație extrem de gravă: Autostrada Sebeș – Turda, care ne arată că România încă nu este ,,țara lucrului bine făcut”; ci e mai degrabă ,,țara lucrului nefăcut” mai ales dacă stăm să privim spre loturile 1 și 2 ale acestei autostrăzi. Lucrările sunt mult întârziate și finalizarea acestora ar putea dura încă un an. Lipsa avizelor, a autorizaţiilor sau pur şi simplu nepăsarea constructorilor şi a autorităţilor ţin aceste şantiere pe loc. Gândiți-vă că în două luni ar fi trebuit să putem circula pe ultimii kilometri din această autostradă. În 2016 ar putea fi gata lotul 3 și lotul 4, cu stadiu de 16,3%. Însă pe primele două loturi nu s-a lucrat aproape deloc. Lipsesc încă autorizaţiile de construcţie. Ministerul Fondurilor Europene estimează că lucrările se vor încheia abia după jumătatea lui 2018.

Asta e situația tristă sau blestemul autostrăzilor din România. Blestem venit odată cu USL şi Ponta, acel Ponta, care nu a putut decât să taie panglicile pentru tronsoanele de autostradă care au fost realizate în cadrul proiectelor ce aparțin guvernărilor anterioare. Și-au însușit niște merite pe nedrept. Lipsa de reacţie a liderilor locali PNL şi PSD nu mă miră pentru că sunt aceeaşi care în 2012 ne minţeau cu ,,mari proiecte ,, iar acum aceeaşi lideri PSD şi PNL girează un Guvern de Tehnocraţi care nu se implică şi nu susţin financiar investiţile în zona infrastructurii rutiere.

Această situație nu mai poate continua așa. Mişcarea Populară cere  actualului Guvern să acționeze pentru stoparea tuturor problemelor de până acum care au creat prejudicii economice majore țării noastre pe linia infrastructurii rutiere.

Preşedinte MP Alba, Deputat Clement Negruţ

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Cristian Oniciu: startul spre mai bine: Experienţă liberală în administraţia locală la Ciuruleasa

Partidul Naţional Liberal mi-a încredinţat onoarea şi responsabilitatea de a candida pentru Primăria comunei Ciuruleasa, de a mă înscrie într-o… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

S 15 ianuarie 2016 at 13:02

Lasa Negrutiule autostrazile, ca tu te pricepi numai la football, si spunene, cum a dat seful tau Basescu, „o palma la un cacat”, in Republica Moldova!

Din Alba 15 ianuarie 2016 at 16:55

Tu vorbesti mai negrutiule? Tu ce-ai facut pentru tara asta, pentru judetul Alba? Nimic! Ai dat din gura din cand in cand si ai fugit de la un partid la altul. Voi politicienii sunteti fara caracter.V-ati pupat in fund cu Hava pana cand probabil nu ti-a mai rezolvat vreo „afacere”. Sau ai simtit ca partidul nu te mai vrea. Si de atunci Hava si PDL-ul sunt cei mai mari dusmani ai tai. Nu uita ca pe tine „te-a facut mare” PDL-ul. Mie nu-mi plac tradatorii. Nu pot sa uit, cum te inghesuiai langa Elena Udrea cand i se lua vre-un interviu pentru televiziune. De atunci mi-am schimbat total parerea despre tine ( nu ca o aveam buna nici pana atunci). Banui ca la viitoarele alegeri parlamentare vei candida din nou. Oare cine te va mai alege?
Ar trebui sa dai cateva raspunsuri:
1. La cate proiecte de lege ai avut initiativa
2 Cate din proiectele de lege la care ai avut initiativa parlamentara au devenit legi (nu de altceva dar ca sa aveti cat mai multe propuneri de lege ati propus de cele mai multe ori bazaconii)
3 Cate zile ai lipsit de la sedintele Parlamentului in 215, 2014, 2013, ……..
4. Cum ai votat (tu personal) la adoptarea diferitelor legi (legea pensiilor parlamentarilor??).
5 Ai fi initiatorul unui proiect de lege prin care parlamentarul sa-si piarda aceasta calitate cand pleaca din partidul din care a fost ales ca parlamentar?
6 Nu crezi ca ar fi cazul sa mai lasi si pe altii pentru parlament?

pilu 15 ianuarie 2016 at 20:33

Sper sa ai bunul simt si sa nu mai candidezi si anul asta, pentru ca nu trebuie sa uitam ce favoruri v-ati facut cu nerusinare. Daca apare unul nou de la voi il votez, daca nu cu altul nou numai de la PSD sa nu fie.

jean 16 ianuarie 2016 at 7:56

No…și eu o să votez cu unul nou numai de la PNL să nu fie….hi hi hi

Comentariile sunt oprite