Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Clement Negruț: ”Guvernul Ponta 3 – tot ei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Clement NegrutTovarășul Victor Viorel Ponta și-a petecit echipa de miniștri și își continuă alături de baronii săi secătuirea României. Spun secătuire deoarece act de guvernare nu se poate chema. Pe locurile rămase libere după plecarea celor de la PNL, Guvernul Ponta 3 s-a procopsit cu doi udemeriști și vreo 8 nou-veniți.

Deși acești tineri noi miniștri sunt prezentați drept tehnocrați ei sunt de fapt cățelușii ascultători ai marelui plagiator. Noii veniți în Guvern, vor face același lucru ca și veteranii: vor lua acele măsuri care vor ajuta partidul să aibă cât mai multe beneficii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De curând, prin ordonanţă de urgenţă, Guvernul a decis că, în anul 2014, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pot fi alocate sume autorităţilor locale, prin majorarea transferurilor de la bugetul de stat către bugetele locale, prevăzute în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice la o poziţie distinctă. Prin ordin al ministrului Administraţiei Publice, post ocupat în prezent de vicepremierul Liviu Dragnea, sumele aprobate vor fi repartizate autorităţilor locale, pentru plata arieratelor şi finanţarea unor cheltuieli urgente. Omul lui Ponta ar avea la pixul lui aproape 10 miliarde de euro.

Iată că în cele din urmă, în guvernul Ponta 3, reușește și UDMR-ul să ajungă la ciolan, chiar dacă numai cu doi miniștri. Acordul între UDMR și triumviratul format din PSD & UNPR & PC (alianța numită Uniunea Social Democrată – USD) ,conține prevederi care arată că revendicările UDMR au fost satisfăcute. De pildă, Universitatea de Medicină din Târgu Mureș va avea secție în limbă maghiară, după ce actuala Putere a răsturnat Guvernul Ungureanu, printr-o moțiune de cenzură fundamentată implicit pe o hotărâre de guvern care prevedea înființarea secției în limba maghiară la UMF Tg Mureș.

Modificarea Constituției se va face doar cu acordul UDMR (ceea ce implică scoaterea sintagmei de stat național unitar), iar reorganizarea administrativ teritorială a României se va face „ținând cont de tradițiile, cultura și istoria diferitelor zone ale țării”; adică, una dintre regiuni va fi HarCov (Harghita și Covasna).

Acordul mai prevede reglementarea problemei drepturilor culturale ale minorităților naționale, prin legislație adecvată, reprezentarea proporțională a maghiarilor în instituții, consultarea în legătură cu toate problemele care țin de identitatea culturală, lingvistică, educațională a minorităților maghiare, accelerarea procesului de restituire a imobilelor cultelor religioase. De asemenea legea educației naționale nu va fi modificată fără acordul UDMR.

După semnarea acordului, Victor Viorel Ponta a precizat că întotdeauna a apreciat “competența și seriozitatea” la UDMR și că în România tensiuni interetnice există doar în declarațiile de la televizor. Președintele UDMR Kelemen Hunor va fi vicepremier și ministru al Culturii, iar Attila Korodi ar urma să fie ministrul Mediului.

Liderii UDMR urmăresc cu mare interes și ieșirea prefecturilor din procesele intentate de prefecți primarilor care au arborat steagul secuiesc pe instituții publice și adoptarea actului normativ care să legalizeze utilizarea simbolurilor minorităților. Legalizarea arborării steagului ar fi o mare victorie simbolică pentru UDMR în plină campanie pentru europarlamentare.

Iată că din dorința de a avea cât mai multă putere PSD-ul uită total de valorile naționale și permite UDMR-ului să facă absolut ce dorește în țara aceasta.

Români, trebuie să oprim aceste lovituri la adresa țării noastre, nu trebuie să le mai permitem să lovească în identitatea noastră națională. Nu putem permite autonomii de genul celor pe care le dorește UDMR-ul! România este una. România este indivizibilă. Veniți să ne mișcăm pentru România! Veniți alături de Mișcarea Populară!

Deputat Clement NEGRUȚ, preşedintele PMP Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea