Rămâi conectat

Politică Administrație

Clement Negruț: ”Epurări pesediste pe stil comunist la ISJ Alba”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Clement Negrut04Vă mai amintiţi că înainte de 1989, adică în perioada regimului comunist funcţiile pe toate planurile erau doar ale tovarăşilor de frunte, adică cei care slujeau partidului cu credincioşie şi erau în stare să-şi toarne şi părinţii la securitate.

PSD-ul, partidul cu rădăcini adânc înfipte în crezul comunist, mai ales prin părintele său, tătucul Iliescu, are exact aceleaşi năravuri ca şi PCR-ul lui Ceauşescu. După ce au văzut că liberalii  au  înghiţit PDL cu tot cu ”Verde înrourat”,  pesediştii au început să-i elibereze din funcţii pe mai toţi directorii care ajunseseră în posturile respective cu susţinerea PNL, chiar dacă USL există încă din punct de vedere juridic. Ca să le arate celor din PNL că nimeni nu este de neînlocuit, PSD şi-a creat propriul PNL, condus de Tăriceanu. Acesta trebuie să-şi mulţumească fugarii din PNL care nu au uitat gustul ciolanului.

Cea mai evidentă manevră de epurare a fost făcută de unul dintre soldaţii vechi ai PSD-ului din Alba, domnul Dorin Sandea, care slujeşte mai presus de orice interesele partidului. Iar dacă partidul cere ca oamenii PNL-ului să fie înlocuiţi cu cei ai PSD-ului, tovarăşul Sandea o face cu bucurie.

Astfel, şapte inspectori şi 30 de directori au căzut victime ale epurării pesediste pe stil comunist. În mod evident învăţământul din Alba va avea de suferit din cauza intereselor politice evidente care există chiar la vârful conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba. Cu siguranţă, la fel cum a făcut şi în vremea tovarăşului Ion Iliescu, PSD-ul va încerca să-şi pună oameni în toate structurile şi îi va îndepărta pe cei care nu le fac jocurile. Atunci când politicul şi interesele de grup primează în faţa seriozităţii şi profesionalismului, instituţiile nu au decât de suferit.

În altă ordine de idei, nu pot să nu fiu mirat de imaginea pe care doreşte să şi-o facă liderii PNL, atât la nivel naţional cât şi la nivel local, cât de vocali sunt împotriva PSD-ului cu care au vieţuit atâta timp, regizori şi sprijinitorii ai PSD în atacurile asupra statului de drept. Să nu uităm aşa uşor faptul că liberalii au fost principalii favorizaţi din punct de vedere mediatic pe vremea USL-ului, fiind partenerii varanului Voiculescu. Uită că au fost părtaşi la acea tentativă de lovitură de stat prin care au adus în ţară instabilitate politică şi o imagine proastă pentru România în faţa partenerilor ei străini.

Ce credibilitate mai pot avea aceşti oameni care alături de PSD au fost coautori la atâtea lucruri rele? Despre PDL numai de bine, nu mai există. Rămâne de văzut cum se vor schimba viceprimarii în multe din localitățile din Alba acolo unde se solicită de către PDL acest lucru, dar mai interesant acolo unde solicită PNL de exemplu la Alba Iulia.

De aceea nu dau prea multe şanse nici acestui ACL indiferent câtă dragoste şi-ar declara PDL şi PNL. Curând, chiar dacă apa a trecut, pietrele rămase vor zbura spre capetele multora din PNL dar şi din PDL. Trăinicia acestei alianţe este asemenea credibilităţii declaraţiilor făcute de domnul Florin Roman, care după ce l-a împroşcat pe Mircea Hava ani la rând cu tot felul de acuzaţii acum este în stare chiar să-l susţină pentru o eventuală nouă candidatură pentru Primăria Alba Iulia. Câtă ipocrizie! Nu cred că avem nevoie de astfel de politicieni. Sper ca România să-şi găsească până la urmă acei lideri adevăraţi pentru care a conduce înseamnă în primul rând o misiune pentru ceilalţi şi nu un mijloc de parvenire.

Deputat Clement NEGRUȚ, preşedintele PMP Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea