Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

CJ Alba și Ion Dumitrel au luat poziția struțului în problema gropii de gunoi de la Galda de Jos: Promisiunile privind sediul operatorului și colectarea gratuită au rămas doar…promisiuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CJ Alba și Ion Dumitrel au luat poziția struțului în problema gropii de gunoi de la Galda de Jos: Promisiunile privind sediul operatorului și colectarea gratuită au rămas doar…promisiuni

”Ne aflăm în situația în care obligațiile Consiliului Județean Alba asumate prin contractul de administrare pe care îl vedeți mai jos nu sunt respectate încălcându-se în mod flagrant drepturile proprietarului de teren, adică ale Primăriei Galda de Jos. Este sfidată astfel orice normă legală, dar și norma generală a bunului simț, fiind o ofensă la adresa locuitorilor comunei noastre.

Pentru cei care nu știu încă, precizez faptul că diferența importantă dintre sediul principal și sediul secundar al unei firme este aceea că la sediul principal se plătesc toate impozitele, în timp ce la sediul secundar se plătesc doar impozite și taxe locale. Și cum Rer-Vest SA are doar sediul secundar în comuna Galda de Jos, acesta contribuie la bugetul local cu aproximativ 5 miliarde anual… Dacă ar fi avut stabilit sediul principal ar fi trebuit să plătească încă 20 de miliarde pe an, adică 25 de miliarde anual.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: Primăria Galda de Jos va cere în instanță rezilierea contractului pentru terenul unde este amplasată GROPA DE GUNOI, dacă CJ Alba nu respectă clauzele contractuale

Are rost să amintesc faptul că președintele consiliului județean a promis, printre altele, salubritate gratuită pentru toți locuitorii comunei Galda de Jos ?

Trebuie să recunosc faptul că la câțiva ani de la amplasarea gropii de gunoi în comuna noastră, Consiliul Județean a reușit să finalizeze asfaltarea unui tronson de drum de cca 700 de metri amenajat între zona blocurilor din centrul satului Galda de Jos și ferma avicolă din aceeași localitate. Această lucrare este singurul beneficiu acordat comunei noastre de către Consiliul Județean Alba de la amplasarea gropii de gunoi și este mult prea puțin în comparație cu tot ceea ce s-a asumat și promis de către conducerea Consiliului Județean Alba.

De altfel, conducerea Consiliului Județean Alba refuză în continuare dialogul cu Primăria Galda de Jos în privința drepturilor financiare ce ni se cuvin din contractul de administrare, o dovadă clară fiind faptul că ultima noastră solicitare scrisă (pe care o vedeți mai jos) nu a primit niciun răspuns de mai bine de 2 luni, depășindu-se astfel termenul legal de 30 de zile.

În aceste condiții pentru a apăra drepturile dumneavoastră, atât timp cât sunt “încă primar”, nu voi ezita niciun moment să acționez în instanță pentru a obține pe cale legală drepturile cuvenite cetățenilor comunei noastre”, a transmis Primarul Romulus Raica.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea