Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Circa 90 de elevi din Alba vor participa la o tabără de educație ecologică și turism montan la Arieșeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Circa 90 de elevi din județul Alba, însoțiți de profesori, vor participa în perioada 1-8 august la o tabără de educație ecologică și turism montan, la Arieșeni.

arieseniScopul acestei tabere este creşterea gradului de cunoaştere a judeţului Alba, socializarea şi legarea unor relaţii între elevii unităţilor de învăţământ participante, informarea şi educarea în ceea ce priveşte comportamentul la munte, cunoaşterea culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor din judeţul Alba.

Consilierii județeni vor supune spre aprobare, joi, un proiect de hotărâre care vizează finanțarea acestei tabere.

”Acţiunile propuse a se desfăşura, precum şi modul de desfăşurare a acestora vor contribui în mod concret la atingerea scopului acestei tabere şi anume creşterea gradului de cunoaştere a judeţului Alba, socializarea şi legarea unor relaţii între elevii unităţilor de învăţământ participante, informarea şi educarea în ceea ce priveşte comportamentul la munte, cunoaşterea culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor din judeţul Alba”, se arată în proiectul de hotărâre supus spre aprobare.

Elevii vor întreprinde drumeții pe trasee montane, vizite la obiective de cultură din zonă, concursuri sportive şi de cultură generală, program artistic la foc de tabără, prezentare obiceiurilor şi tradiţiilor locului.

La tabără participă cel mult 10 elevi însoţiţi de 2 profesori coordonatori de la fiecare cerc de turism din cadrul Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiului Tehnic Apulum Alba Iulia, Colegiului Tehnic Aiud, Colegiului Naţional „Inochentie Micu Clain” Blaj, Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş, Liceului „Corneliu Medrea” Zlatna, Liceului Tehnologic Sebeş, Liceului „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud, unităţi de învăţământ cu care Consiliul Judeţean Alba menţine şi dezvoltă relaţii de colaborare în domeniul cultural, turism, voluntariat şi altele.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Proiectul educativ „Societatea românească – societate europeană” implementat de Centrul Județean de Excelență Alba. În ce constă activitatea educațională 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Proiectul educativ „Societatea românească – societate europeană” implementat de Centrul Județean de Excelență Alba. În ce constă activitatea educațională Centrul Județean de Excelență Alba a implementat proiectul “Societatea românească – societate europeană”, care este o alternativă la nevoia de cunoaștere a elevilor și cea de formare continuă a cadrelor didactice, prin promovarea de modele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea