// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Circa 800 de elevi și preșcolari din Alba nu merg la cursuri nici joi și vineri din cauza gerului

Circa 800 de elevi și preșcolari din Alba, toți din mediul rural, nu merg la cursuri joi și vineri, după ce autoritățile locale au decis să amâne perioada în care școlile și grădinițele rămân închise, din caza gerului și ninsorilor.

gerȘeful Inspectoratului Școlar Județean Alba, Marcela Dărămuș, a declarat, miercuri că potrivit ultimelor date, joi și vineri, circa 800 de elevi și preșcolari rămân acasă, după ce la începutul acestei săptămâni, aproape 4000 de școlari au ”înghețat” cursurile.

Cursurile rămân suspendate, joi, la Școala Gimnazială Poșaga de Jos, unde învață 36 de elevi și preșcolari, la Școala Gimnazială Șpring (280 de elevi și preșcolari), Școala Gimnazială Șugag (344) și Școala Gimnazială Berghin (159). Cu excepția Școlii Gimnaziale Poșaga de Jos, ceilalți elevi și preșcolari, de la cele trei unități, rămân acasă și vineri.

Cursurile au fost suspendate mați și miercuri, în orașul Câmpeni din Munții Apuseni și în alte instituții de învățământ din peste 10 comune, pentru aproape 4.000 de elevi și preșcolari, din cauza gerului și a drumurilor impracticabile.

Decizia de a suspenda total cursurile în Câmpeni a fost luată ținându-se cont de temperaturile foarte scăzute, dar și că la cele două licee din oraș învață foarte mulți navetiști care vin de la zeci de kilometri.

Inspectorul școlar general a IȘJ Alba precizează că numărul instituțiilor de învățământ, la care se suspendă cursurile, ar putea crește, în funcție de deciziile pe care le iau comitetele locale de situații de urgență și administrațiile locale.

Județul Alba se află, până joi dimineața, sub cod galben de vreme deosebit de rece, fiind semnalate minime nocturne între – 10 și – 17 grade Celsius.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

loading...