Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cinci ani de pușcărie pentru un hoț din Alba care a lăsat o femeie fără banii adunați după ani de zile de muncă: Cum și-a pregătit bărbatul lovitura

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cinci ani de pușcărie pentru un hoț din Alba care a lăsat o femeie fără banii adunați după ani de zile de muncă: Cum și-a pregătit bărbatul lovitura

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Aiud la o pedeapsă de 5 ani de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Din declaraţia martorului rezultă că în ziua de 06.04.2023, spre seară, când deja se întuneca, în timp ce se afla în apartamentul de domiciliu din Ocna Mureş, a venit la el numitul care i-a spus că are cunoştinţă de faptul că numita din Cisteiul de Mureş are sume de bani în casă şi că a intrat în locuinţa ei de mai multe ori, în cursul zilelor anterioare, a căutat banii, însă nu i-a găsit, astfel că l-a întrebat pe martor dacă nu cumva banii fuseseră sustraşi de altcineva.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Martorul i-a răspuns că nu cunoaşte nimic. Tot martorul a mai declarat că după aceasta, a doua zi dimineaţa, s-a deplasat în piaţa oraşului Ocna Mureş, unde persoana vătămată are o tarabă, cu intenţia de a sta de vorbă cu aceasta, însă ea avea treabă, astfel că nu a reuşit. A revenit în ziua următoare, când i-a relatat persoanei vătămate că o persoană din Uioara de Sus (unde locuieşte inculpatul) l-a întrebat dacă ştie că ea are bani în casă, spunându-i că a pătruns de mai multe ori în casa ei.

Imediat după aceasta, persoana vătămată s-a deplasat la domiciliu, constatând că îi lipsesc banii, sesizând organele de poliţie. În final, martorul a mai declarat că în 11.04.2023 a vorbit cu persoana vătămată la telefon, aceasta spunându-i că i-au fost sustraşi 4060 euro şi 10 lire sterline, dar la poliţie a zis, din eroare, 4050 euro şi 10 lire sterline.

Din declaraţia dată de persoana vătămată în faza de urmărire penală rezultă că în perioada 06.04.2023 – 09.04.2023, dintr-un dulap al locuinţei, persoane necunoscute i-au sustras suma de 4050 euro, sumă de bani strânsă în decursul a câţiva ani de zile, în urma vânzărilor de zarzavaturi din Piaţa Ocna Mureş, împreună cu concubinul ei, care a decedat în data de 23.01.2023.

Audiat în calitate de inculpat în faza de urmărire penală, inculpatul a negat iniţial săvârşirea faptei, însă ulterior, a revenit şi a recunoscut săvârşirea acesteia, precizând că a intrat singur în locuinţa persoanei vătămate pe poarta neasigurată, după care a intrat în clădire pe o uşă care era tot neasigurată, a intrat în holul imobilului, iar dintr-un dulap a sustras 4060 euro şi 10 lire sterline care erau într-o pungă.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea