Rămâi conectat

Ştirea zilei

Chef Toma, surprize culinare de 1 decembrie, în Cetatea Alba Carolina: ”Vă aștept să sărbătorim cum se cuvine Unirea!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Toma, bucătarul Cetății Alba Carolina, va fi prezent de 1 decembrie, Ziua Națională a României, în Cetatea Alba Carolina, pe care o consideră pe bună dreptate bucătăria lui, cea mai mare din lume.

Chef-ul albaiulian îi îndeamnă pe românii de pretuntindeni, printr-un mesaj postat pe pagina sa de facebook, să vină în număr cât mai mare la Alba Iulia, în Cealaltă Capitală, iar el îi va întâmpina cu bucate alese, pregătite după rețete tradiționale, dar în stilul inedit care îl caracterizează.

”Vă aștept de 1 Decembrie la Alba Iulia! Dacă vii, vei descoperi bucătăria mea. Am cea mai mare bucătărie din lume! Bucătăria mea este Cetatea Alba Carolina! În frumoasa Cetate găsești Catedrala Încoronării, Catedrala Romano-Catolică, Biblioteca Batthyaneum, muzee, locuri de recreație și dacă vrei să te încălzești cu un vin fiert, găsești o grămadă de trăsuri faine amplasate la tot pasul. ”” Vă salută Toma, bucătarul Cetății!”, este mesajul acestuia îniante de ziua tutror românilor.

Citește și: PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: Militari, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere de luptă

Pe Cosmin îl veți putea găsi chiar la intrarea de la podul de sticlă, cu celebra lui bicicleta, unde va găti în fașa tuturor celor prezenți, alături de un invitat surpriză: ”Voi arăta tradițiile culinare și mă voi îmbrăca în straie populare și voi pune în scenă ceea ce a mâncat bunicul meu Tiocu când a venit la Marea Unire. A adus cu el pită, slană, brânză, ceapă roșie și țuica lui cu zahăr ars și chimion”, ne-a mărturisit chef Toma.

Iar pentru ca atmosfera să fie și mai festivă, bucătarul va recita poezii patriotice și va intona cântece pecifice zilei de 1 decembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Echipamente IT pentru școala generală din Noșlac și alte două grădinițe din comună: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipamente IT pentru școala generală din Noșlac și alte două grădinițe din comună: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Noșlac a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziție în cadrul proiectului „Furnizarea echipamentelor IT necesare pentru implementarea proiectului „Dotarea unităților de învățământ din comuna Noșlac”. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea