Rămâi conectat

Actualitate

Cercetători: Uscătoarele de mâini cu aer cald din toalete suflă cu bacterii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nu ar trebui să folosim uscătoarele de mâini cu aer cald din toalete, avertizează unii cercetător, deoarece din cauza lor intrăm în contact cu foarte multe bacterii periculoase.

Sunt mai puţin costisitoare decât şervetele de hârtie şi mult mai prietenoase cu mediul. Dar, de mai multă vreme, numeroşi oameni de ştiinţă atrag atenţia că aparatele acestea, pe care le găsim în toalete, mai ales în cele publice, ne pot îmbolnăvi.

Acum, specialiştii Universităţii din Connecticut spun că, odată pornite, aceste dispozitive nu doar că împrăştie bacteriile noastre peste tot în încăpere, dar ne transmit şi nouă mai mulţi microbi. Ei au ajuns la această concluzie după ce au analizat 36 de băi din interiorul instituţiei lor. În fiecare dintre probele colectate au descoperit chiar şi 60 de colonii.

Microorganismele sunt atrase de aerul cald pe care îl suflă uscătoarele de mâini şi se înmulţesc. Medicii avertizează că astfel se pot răspândi bacili precum Clostridium difficile, responsabili pentru enterocolite, scrie Digi24.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea