Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Cei mai harnici votanți din Alba: deținuții din Penitenciarul Aiud

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cei mai harnici alegători din județul Alba s-au dovedit a fi, ca de fiecare dată, deținuții din Penitenciarul Aiud.

Potrivit instituției, “peste 400 de persoane private de libertate de la Penitenciarul Aiud şi-au exercitat dreptul de a vota la alegerile europarlamentare de duminică, până la ora 11.30. În total, până la sfârşitul zilei, mai pot vota 116 de deţinuţi, pentru care este disponibilă urna mobilă, în cluburile pentru activităţi educative din cadrul închisorii.

În total, şi-au comunicat intenţia de a participa la scrutinul pentru alegerile europarlamentare, un număr de 546 de persoane aflate după gratii la penitenciar. Alte şase persoane au refuzat să voteze, chiar dacă aveau acest drept.

La Penitenciarul Aiud execută pedepse privative de libertate peste 1000 de persoane, aproximativ jumătate din acestea având dreptul de a vota, conform deciziilor instanţelor judecătoreşti.

Şi cele patru persoane aflate în arest preventiv la IPJ Alba şi-au exercitat dreptul de vot, duminică dimineaţa, în jurul orei 8.30, la urna mobilă.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea