Rămâi conectat

Actualitate

Ce tipuri de Lego există (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu ceva timp în urmă, dacă ne gândeam la jocuri cu ajutorul cărora puteam construi lucruri mărețe, ne venea în minte un singur cuvânt: Lego. Creată în Danemarca în jurul anului 1930, marca „Lego” produce din 1949 blocurile pentru care a devenit celebră și cu care te-ai jucat în copilărie sau cu puțin timp în urmă.

Există o mare varietate de blocuri de diferite forme și mărimi, știm cu toții clasicul dreptunghiular, dar există și blocuri circulare, pătrate, cu modele de personaje unice din filme sau de la televizor. Poți cumpăra versiuni clasice, cum ar fi Lego Classic, sau o gamă întreagă de modele diferite, cum ar fi setul Lego Friends și multe altele.

Numele Lego provine de la o abreviere daneză care înseamnă „a se juca bine”. Acest set de construcții creează piese colorate de peste optzeci de ani și este considerat de mulți ca fiind jucăria secolului.

Te invităm să cunoști în profunzime toate avantajele educaționale ascunse în spatele fiecărei piese Lego, unul dintre cele mai cunoscute seturi de construcții din toate timpurile.

În plus, joaca cu Lego este o activitate care are multe beneficii pentru abilitățile mentale și motorii ale copiilor. Printre avantajele sale educaționale, se remarcă următoarele: ajută la dezvoltarea conștiinței spațiale și la întărirea abilităților logico-matematice, favorizează procesele de atenție și concentrare, precum și la consolidarea securității emoționale și la exprimarea creativității.

Cel mai important lucru

Această marcă de jucării, Lego, s-a dedicat fabricării de jucării și este recunoscută în întreaga lume pentru acest lucru, pe lângă, bineînțeles, cel mai cunoscut produs al său, blocurile de construcție. În prezent, se folosește un plastic cu derivați vegetali pentru a le face mai ecologice și pentru a evita ca acestea să fie toxice în orice mediu.

Catalogul Lego este infinit, la fel ca și posibilitățile de joacă, motiv pentru care dorim să te invităm la un tur al diferitelor produse ale mărcii.

Lego Duplo

Printre diferitele colecții oferite de Lego se numără Lego Duplo, care se adresează în special copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani. În interiorul acestor cutii găsim clasicul joc de construcție, dar adaptat pentru cei mai mici copii, ținând cont de abilitățile lor motorii. Din acest motiv, piesele sunt mai mari, accesoriile sunt mai simple și formele sunt mai rotunjite pentru a le face mai atractive pentru micii exploratori.

Lego Duplo oferă un joc distractiv și educativ care le permite să-și dezvolte abilitățile de manipulare și coordonare. Este foarte recomandat să se încurajeze stimularea și creativitatea copilului în perioada copilăriei timpurii.

Lego Classic

Lego oferă o gamă largă de posibilități de joc în universuri diferite și variate (Disney, Star Wars, Batman, Creator, Jurassic World…), dar unul dintre ele este foarte special și are un farmec unic: Lego Classic. În interiorul acestor cutii găsim modele care ne amintesc de piesele originale ale acestui joc de construcție colorat. Te așteaptă momente de distracție, construind tot ce îți poți imagina. Se adresează copiilor cu vârste începând de la 8 ani și este foarte recomandat ca instrument de dezvoltare a gândirii creative.

Lego City

O altă categorie de jucării care a devenit unul dintre greii mărcii este Lego City. În diferitele cutii ale colecției sunt recreate, cu o grijă și o atenție deosebită pentru detalii, diferite scenarii de acțiune și aventură, în care, de cele mai multe ori, personajele principale sunt vehicule. Treci la treabă și construiește cel mai bun aeroport din istorie sau inventează-ți propria mașină experimentală. Recomandat pentru vârste de la 6 ani în sus.

Lego Harry Potter

Saga Harry Potter s-a impus, fără îndoială, ca un fenomen literar care continuă să câștige fani în întreaga lume. Și cum ar putea fi altfel, binecunoscutele personaje și decoruri, create de J.K. Rowling, sunt transformate în piese de colecție Lego. Colecția Lego Harry Potter recreează acest univers magic în detaliu și cu o mulțime de curiozități. Acum poți construi, iar și iar, sala de mese Hogwarts sau poți retrăi meciurile de Quidditch bântuitoare. Foarte recomandat pentru ucenicii vrăjitori cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani.

Lego pentru adulți

Putem găsi și modele de Lego pentru adulți, cu un design avansat și dificultate pentru a oferi mai multă provocare și distracție, cum ar fi Lego Creator Expert.

Această jucărie are o mare varietate de modele, ceea ce o face ușor de adaptat la gusturile copiilor sau chiar ale noastre! Unul dintre cele pe care dorim să le evidențiem pentru designul și vânzările sale sunt: Lego Technic, Lego Marvel Avengers Endgame Iron Man Armor Room, Lego Construction Set Architecture London și acestea sunt doar câteva.

Dar Lego nu este doar un joc de construcție. De exemplu, poți găsi o gamă largă de produse conexe. Printre preferatele celor mai mari fani ai acestei jucării se numără următoarele: Minifigurine Lego, produse de merchandising, cum ar fi brelocuri sau căni, jocuri video, filme sau cărți care îți vor da idei pentru noi construcții.

Acum tot ce trebuie să faci este să te apuci de treabă și să începi să construiești și să te joci. Și așa cum ne-au reamintit personajele din Lego Movie: Totul este fabulos!

sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea