Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor, după ce Legea Bugetului a fost atacată la CCR. Anunțul ministrului Muncii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor, după ce Legea Bugetului a fost atacată la CCR. Anunțul ministrului Muncii

Marius Budăi, ministrul Muncii liniștește pensionarii, după ce Legea Bugetului a fost contestată la CCR, de către USR, precizând că s-a găsit soluția.

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat, luni, că PSD şi coaliţia de guvernare au găsit soluţia legală pentru a plăti majorările de pensii şi alocaţii, prevăzute în proiectul bugetului de stat pe 2022, atacat la Curtea Constituţională de cei de la USR.

Citește și: Pensii mai mari începând cu anul 2022. Analist economic: Deși majorarea este semnificativă, nu compensează creșterea prețurilor din 2021

”Le transmit cetăţenilor români, să stea liniştiţi, am găsit soluţia legală. Ne-am implicat, PSD, coaliţia, avem soluţia legală şi vom plăti majorările aşa cum am convenit în pachetul social, prin OUG-urile adoptate şi prin bugetul pe 2022”, a spus ministrul Budăi, el precizând că ”lucrurile se vor întâmpla spre binle cetăţeanului român. Marius Budăi a comentat şi prevederea din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă privind auditul pe legea pensiilor.

Citește și: PENSIILE MILITARE sub 2500 de lei: MAJORARE DE 10% din anul 2022: „Avem foarte mulți pensionari sub 2500 de lei, ne permitem această majorare”

”Nu îmi explic de ce avem nevoie de consultanţă de milioane de euro pentru o lege a pensiilor care a fost scrisă de specialiştii din casele de pensii. De ce să nu îi dăm pentru digitalizare, pentru alocaţiile copiilor. De ce să dăm atâţia bani pe consultanţă, numai cei de la USR ştiu”, a spus ministrul Muncii, criticând modul în care fostul ministru Cristian Ghinea a negociat acest plen de redresare.

Citește și: Noua FORMULĂ de CALCUL a PENSIILOR, majorate de la 1 ianuarie 2022. Ce se întâmplă cu PENSIILE peste 4.000 de lei

Ministrul Budăi a anunţat că în luna ianuarie va avea o discuţie cu comisarul european pentru muncă, despre aceste jaloane cuprinse în PNRR. USR a atacat la Curtea Constituţională proiectul bugetului de stat pe 2022. Sesizarea celor de la USR va fi analizată de judecători pe 29 decembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea