Rămâi conectat

Politică Administrație

Ce părere are vicepremierul Vasile Dîncu despre Alba Iulia: E un adevărat exemplu european în ceea ce privește gestiunea resurselor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Vasile Dîncu, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că acest oraș este ”un exemplu european în ceea ce privește gestiunea resurselor interne și urbane”.

Cetatea Alba Iulia (Carolina) Apus de soareEl a precizat că există ”foarte mulți indicatori, care arată că Alba Iulia este un oraș european”.

La fel ca și colegul său din guvern, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, vicepremierul Vasile Dîncu a lăudat Alba Iulia. Ghinea a fost prezent la Alba Iulia, luni, și a apreciat că orașul a atras 15 milioane de euro, fonduri europene, în exercițiul bugetar 2007-2013.

Vasile Dîncu a susținut o conferință de presă la Instituția Prefectului Alba și a spus: ”Județul Alba e o zonă foarte înaintată în ceea ce privește planificare urbane de exemplu. Alba Iulia e un adevărat exemplu european în ceea ce privește gestiunea resurselor interne, gestiunea resurselor urbane dintr-un oraș, grija pentru mediu, foarte mulți indicatori, care arată că Alba Iulia este un oraș european. Sigur că restul zonei, ca și toată zona montană, este mai săracă și aici trebuie să găsim un model de dezvoltare care să fie românesc, care să fie născut în această zonă și pe care putem să-l creăm singuri”, a spus Dîncu.

Acesta s-a întâlnit cu primari din Munții Apuseni și a avut discuții privind atragerea fondurilor europene, precizând, la final că edilii au avut ”foarte multe dorințe”, însă nu se pot ”finanța vise, ci doar proiecte”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea