// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ce drumuri va modernizează CJ Alba: Pâclișa-Vurpăr, pentru descongestionarea traficului Alba Iulia-Sebeș, dar și Transalpina de Apuseni, între cele mai așteptate. Alte proiecte

Consiliul Județean Alba vizează modernizarea mai multor drumuri, în următoarea perioadă, însă între cele mai așteptat sunt drumul 107 I, denumit Transalpina de Apuseni, dar și tronsonul de la Vurpăr la Pâclișa, care ar descongestiona traficul de pe DN1, dintre Alba Iulia și Sebeș.

”În ceea ce privește finanțarea pe fonduri europene. Suntem în pregătirea documentației de licitație pentru drumul județean 107 I, care merge din centrul Aiudului prin Ponor, Râmeț, Valea Barnei și Bucium, până la drumul național care leagă Alba Iulia de Abrud. Avem 78,4 de kilometri de drum județean care va fi reabilitat în perioada următoare. Valoarea estimată e undeva la 40 de milioane de euro”,  a spus președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, joi, la o emisiune de la Unirea FM.

”La momentul acesta avem două drumuri la care pot să se înceapă lucrările. Mă refer la drumul Pâclișa-Vurpăr și, de asemenea, șoseaua ocolitoare de la Ocna Mureș. De la Noșlac nu se mai intră prin oraș, se ocolește printr-o zonă industrială”, a mai explicat Dumitrel.

De asemenea, el a precizat că în prezent este în licitație, în faza de evaluare a ofertelor, drumul de la Aiud-Gâmbaș-Păgida.

Totodată în faza de proiectare este și drumul de la Gârbova la Gârbovița din zona Aiudului.

Drumul de la Roica, către Întregalde, de aproximativ 6 kilometri, este tot în proiectare, a mai spus Dumitrel.

CJ Alba vizează și reabilitarea drumului de la Săliștea, la Vinerea, către Cugir.

De asemenea, pentru a avea o alternativă pentru cei care vin din zona Blajului către Ocna Mureș – Aiud, va fi reabilitat și drumul județean din zona Căpud – Pețelca până la Ciumbrud

”Avem podul de la Vințu de Jos, peste Mureș, urmează să fie scos la licitație pentru a face o reabilitare pentru că are o vechime, necesită intervenție”, a mai spus Dumitrel.

Licitație se va face și pentru drumul din zona industrială a Drâmbarului, fiind solicitări de reabilitare de la insvestitări și primărie.

Ion Dumitre a precizat că în jur de 70% dintre drumurile județene sunt reabilitate.

Pentru anul 2020 este programată reabilitarea drumului care urcă de la Zlatna spre Almașu Mare, urcarea de la Vidrișoara, comuna Avram Iancu, către Hunedoara, dar și drumul de la Sânmiclăuș către Fărău.

Sunt în program și lucrări de întreținere.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Răspunsuri la Ce drumuri va modernizează CJ Alba: Pâclișa-Vurpăr, pentru descongestionarea traficului Alba Iulia-Sebeș, dar și Transalpina de Apuseni, între cele mai așteptate. Alte proiecte

 1. Inchideti ochii pentru bani baieti ? 25.01.2018 la 20:11

  CAND O SA SE FACA TOATE ASTEA ? NE-AM SATURAT DE PROIECTE, HOTARIRI SI PROMISIUNI. PUNETI-VA LA TREABA !!! INFRASTRUCTURA ESTE VITALA

 2. Bon 25.01.2018 la 20:31

  Valea Arieșului pe când? Ocoliș -> Arieșeni sau cel puțin Ocoliș -> Câmpeni!
  Nu se aude nimic?

 3. asfaltul 26.01.2018 la 10:05

  Daca ar fi reasfaltata banda 1 din Partos, nu ar mai circula toate autovehiculele doar pe banda 2 si ar fi mai liber traficul la intrarea spre Alba Iulia. Cum soseau este plina de denivelari, toti circula doar pe banda din mijloc !

 4. Ion GHEORGHE MAURER 26.01.2018 la 14:15

  DAR DRUMUL DE LA BARAJUL OASA LA DOMENIUL SCHIABIL SUREANU CAND VA FI GATA, ASFALTAT, MARCAT SI CU SANTURI DE GARDA SI PARAPETI DE PROTECTIE?
  LA ANU SI LA MULTI ANI….

 5. florea 28.01.2018 la 7:54

  Cat de prost trebuie sa fi ca sa sustii ca daca asfaltezi Paclisa-Vurpar, descongestonezi traficul dintre Alba si Sebes.
  A, …. ca vrei sa palmezi niste bani, asta e alta discutie.
  Domnilor, macar nu ne mai credeti prosti.