// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Câți deținuți ar urma să fie eliberați din penitenciare dacă ar fi pusă în practică Legea grațierii. Simulare ANP

O simulare privind numărul de deţinuţi care ar urma să iasă din închisoare, luând în calcul fiecare propunere făcută de instituţiile consultate în vederea elaborării legii, a fost prezentată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, miercuri, Comisiei juridice din Senat.

Astfel, cele mai multe persoane ar urma să iasă din penitenciare conform propunerii făcute de senatorul Şerban Nicolae, respectiv 2.720 ar putea să beneficieze de graţiere.

Conform proiectului de Lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate, ar urma să părăsească unităţile de încarcerare 1.190 de persoane.

Conform propunerii Asociaţiei Magistraţilor din România, ar urma să fie eliberate 945 de persoane. O altă propunere a fost formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care presupune ieşirea din penitenciare a 974 de persoane, 899 la propunerea Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi 1.375 la propunerea formulată de senatorul PSD Liviu Brăiloiu.

Cel mai mic număr de încarceraţi care ar putea scăpa de executarea pedepsei este prevăzut în propunerea Consiliului Superior al Magistraturii. Astfel, dacă se alege varianta CSM, ies din penitenciare 888 de persoane.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Răspunsuri la Câți deținuți ar urma să fie eliberați din penitenciare dacă ar fi pusă în practică Legea grațierii. Simulare ANP

 1. pilu 19.04.2017 la 21:04

  Cel mai bine ar fi sa stea toti acolo ( ca stiu ei de ce ), ca d’aia a cheltuit tara, sa-i prinda.

 2. Cugir 19.04.2017 la 21:51

  Foarte interesant.Ei sunt la inchisoare,dar dai de ei prin oras.Oricum au acces la telefon si la multe altele.Pe banii statului.

 3. Marin 20.04.2017 la 10:20

  Sa spunem ca suntem de acord cu gratierea, care defapt nu rezolva problema inchisorilor. Dar ce facem cu oamenii care au avut de suferit de pe urma acestora ? Intai sa fie recuperat prejudiciul material, iar la eliberare sa aiba drept de veto persoana lezata. Dupa ce ca pedepsele sunt sub limita de jos a decentei, mai le plangem si de mila ca nu stau ca la hotel. le plangem de mila ca mor in puscarie bolnavi, iar de cei care mor in spitale ne doare undeva. Hai sa fim seriosi!

 4. ineptul 20.04.2017 la 13:38

  @ Cugir,
  …care stat?, …nu exista stat, numai sintagma de stat,… eu nu-l vad, doar multime care plateste, iar acea multime suntem noi toti,platitorii de impozite, si taxe,…deci pe banii dumneavoastra mai pe direct,…