Rămâi conectat

Actualitate

Câți bani speră Pfizer că va face anul acesta din vaccin și din pilula contra Covid?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câți bani speră Pfizer că va face anul acesta din vaccin și din pilula contra Covid?

Pfizer și-a majorat marți estimările privind vânzările pe întregul an ale vaccinului său COVID-19 la aproximativ 32 de miliarde de dolari și a transmis că se așteaptă la alte 22 de miliarde de dolari din vânzările pilulei sale antivirale pentru această boală, transmite Reuters.

Vaccinul, bazat pe tehnologia ARNm care stă și în spatele produsului de la rivalul Moderna, este utilizat în peste 160 de țări, inclusiv în Statele Unite, Pfizer urmărind să fabrice peste 4 miliarde de doze în 2022.

Anul trecut compania farma a produs 3 miliarde de doze de vaccin contra Covid-19.

Paxlovid, antiviralul Pfizer pentru tratarea COVID, s-a dovedit promițător în reducerea spitalizărilor și a deceselor la pacienții cu risc ridicat, iar compania se așteaptă să producă cel puțin 120 de milioane de seturi de tratament cu acest medicament oral.

Analiștii estimaseră vânzări de 33,79 miliarde de dolari pentru vaccin și de 22,88 miliarde de dolari pentru Paxlovid, potrivit datelor Refinitiv.

În total, Pfizer a prognozat pentru 2022 vânzări de 98 – 102 miliarde de dolari, de asemenea sub estimările de analiștilor de 105,48 miliarde de dolari.

Potrivit ultimelor informații oficiale, România a primit circa 18 milioane de doze de vaccin Pfizer BioNTech, fiind administrate peste 11 milioane de doze.

La sfârșitul lunii ianuarie, Ombudsmanul UE, Emily O’Reilly, a reproşat Comisiei Europene că a refuzat să dea informaţii despre schimburile de SMS-uri dintre şefa executivului UE, Ursula von der Leyen, şi directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, pe tema cumpărării vaccinurilor împotriva COVID-19.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cel mai extins COD ROȘU din istorie a intrat în vigoare: România se topește la peste 40 de grade. Când scăpăm de arșiță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cel mai extins COD ROȘU din istorie a intrat în vigoare: România se topește la peste 40 de grade. Când scăpăm de arșiță România fierbe la peste 40 de grade! Administrația Națională de Meteorologie a emis cod roșu și cod portocaliu de temperaturi extreme pentru zilele de luni și marți, fiind cel mai extins cod […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea