Rămâi conectat

Ştirea zilei

Câte mașini parcate ilegal au fost ridicate în Alba Iulia în ultimele luni? Suma încasată în 2022 din parcările publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câte mașini parcate ilegal au fost ridicate în Alba Iulia în ultimele luni? Suma încasată în 2022 din parcările publice

Din 3 octombrie 2022, de când Poliția Locală a început operațiunea de ridicare a mașinilor parcate ilegal în oraș, au fost ridicate 250 de autovehicule. Aceste date au fost oferite de către șeful Serviciului de Poliție Locală Alba, Ciprian Hârceagă, în cadrul unei conferințe de presă.

„Am dat drumul serviciului de ridicare al mașinilor parcate neregulamentar în luna octombrie a anului trecut. Am ridicat până în acest moment 250 de autovehicule. În 30 ianuarie va intra în vigoare noul regulament care a fost în dezbatere publică și va fi supus la vot în ședința de Consiliu Local de la finalul lunii cu privire la tarife și noile reglementări referitoare la situațiile în care se aplică ridicarea. Am încercat să colectăm și am și valorificat o parte din autovehiculele aflate abandonate în mod necontrolat pe domeniul public”, a precizat acesta.

Ridicarea mașinilor parcate ilegal în oraș a generat însă nemulțumiri în rândul oamenilor, din cauza prețurilor foarte mari pentru recuperarea lor, dar și a modului aleatoriu și selectiv în care se derula această operațiune. Un şofer a cărui maşină parcată neregulamentar era ridicată avea de plătit aproape 500 de lei. Suma includea atât amenda aplicată de Poliţia Locală, cât şi tariful de ridicare, transport şi depozitare a maşinii. Astfel, la un calcul simplu, pentru cele 250 de mașini care au fost ridicate, la bugetul local au intrat 125.000 de lei.

De asemenea, Ciprian Hârceagă a mai precizat faptul că pentru parcajele publice, în anul 2022 s-au încasat 2.550.587 de lei.

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea