Rămâi conectat

Actualitate

Cât cheltuie în fiecare zi un patron de terasă, în stare de urgență: Măsurile Guvernului care riscă să falimenteze micile afaceri

Ioana Oprean

Publicat

în

Ştefan Gleveşanu este patronul unui restaurant cu terasă în Braşov. Calculele pe care şi le-a pus pe hârtie arată că ar trebui să plătească zilnic pentru mănuşi şi măşti pentru fiecare angajat în jur de 100 de lei.

Ştefan, patron de terasă în Braşov, spune că va plăti 100 de lei pe zi pentru mănuşile şi măştile unui angajat. La fel și Dragoş, proprietarul unui lanţ de restaurante, care nu va mări prețurile pentru clienți, deși costurile lui cresc.

„Probabil vom ajunge să cheltuim cu un om dacă vom schimba mănuşile la fiecare servire 80, 90, 100 de lei, ceea ce pentru noi sunt nişte sume foarte mari. Să iau atâtea perechi de mănuşi, măşti, dezinfectanţi, deja vorbim de un profit în minus, nu mai vorbim de profit”, spune Ştefan Gleveşanu.

Şi asta în condiţiile în care meniul poate să fie adus la masă de mâini mai degrabă curate decât înmănuşate. Acest lucru este explicat de un epidemiolog.

„Din punctul meu de vedere purtarea mănuşilor este o chestiune care excede în momentul de faţă. Cred că mult mai corect ar fi spălarea mâinilor cu regularitate”, spune medicul epidemiolog Adrian Pană.

Despre un cost de 2.000 de euro pe lună pentru echipamente şi dezinfectanţi povesteşte şi Dragoş Petrescu, proprietarul unui lanţ de restaurante din Bucureşti. Omul nu are de gând să-şi recupereze aceşti bani din buzunarul clientului de la terasă, aşa că, în mod clar, profitul va avea anul acesta alte cifre.

„Vor fi clienţii timoraţi, speriaţi de COVID şi cu mai puţini bani în buzunar. Nu poţi să te adresezi lor cu un preţ mai mare. Cred că vom vedea scăderi ale preţului de meniu”, a declarat Dragoş Petrescu, proprietarul unui lanţ de restaurante din Capitală.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Care este temperatura ideală pentru ca bradul de Crăciun să reziste mai multe. De ce alte aspecte trebuie ținut cont

Ioana Oprean

Publicat

în

Care este temperatura ideală pentru ca bradul de Crăciun să reziste mai multe. De ce alte aspecte trebuie ținut cont Când vine vorba de bradul de Crăciun, trebuie ținut cont de mai multe aspecte pentru ca bradul sau molidul să arate perfect pentru sărbătorile de iarnă. Multă lume păstrează pomul de Crăciun la interior până […]

Citește mai mult

Actualitate

Referendumul lui Nicușor Dan, respins de Secția pentru judecători a CSM: „Nu va tolera nicio formă de ingerință în activitatea autorității judecătorești”

Ioana Oprean

Publicat

în

Referendumul lui Nicușor Dan, respins de Secția pentru judecători a CSM: „Nu va tolera nicio formă de ingerință în activitatea autorității judecătorești” Secția pentru judecători a Consiliul Superior al Magistraturii a reacționat oficial  duminică, 21 decembrie 2025, la declarațiile făcute de președintele Nicușor Dan privind organizarea unui „referendum” în rândul magistraților, subliniind că exercitarea atribuțiilor […]

Citește mai mult

Actualitate

VIDEO | Nicușor Dan propune referendum intern în cadrul CSM, cu o singură întrebare: „Acționează în interes public sau în interesul unui grup?”

Ioana Oprean

Publicat

în

Nicușor Dan propune referendum intern în cadrul CSM, cu o singură întrebare: „Acționează în interes public sau în interesul unui grup?” Președintele Nicușor Dan a anunțat duminică, 21 decembrie 2025, că va crea în ianuarie 2026, un referendum dedicat magistraților, în care vor avea de răspuns la întrebarea: „Consiliul Superior al Magistraturii acționează în interes […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea