Rămâi conectat

Actualitate

Carnea procesată, un adevărat PERICOL pentru sănătate. Ce spun nutriționiștii

Ioana Oprean

Publicat

în

Carnea procesată, alături de ţigări şi alcool, este inclusă în categoria cancerigenă pentru oameni. Aproape toţi românii consumă carne săptămânal, însă nu foarte mulţi ştiu cât de periculoasă este.

Cu fiecare 150 de grame de carne procesată pe săptămână creşte riscul cardiovascular cu 46% şi riscul de deces cu 51%, arată un studiu realizat la nivel global de cercetătorii de la Hamilton Health Science.

Lilia Andrei este vegetariană de aproape 14 ani. A fost nevoită să renunţe la carne în urma unei probleme de sănătătate, dar spune că nu regretă această decizie.

„Doar încetând să mănânc carne, trecând pe partea aia cu tot ce înseamnă proteină vegetală (…) de la fiinţa aia care nu putea să se ţină pe picioare, care obosea să se ducă să-şi ia o pâine, adormea trei staţii în metrou până la muncă şi moţăia 90% din timp, mai aveam puţin şi mutam mobila prin casă”, a spus Lilia Andrei.

Nutriţionistul Şerban Damian spune că persoanele sedentare, fumătoare, cu afecţiuni renale sau diabet sunt mai predispuse la boli cardiovasulare de la consumul de carne procesată.

El recomandă reducerea pe cât se poate a consumului acestui tip de carne.

„Nu neapărat carnea în cazul cărnii procesate este problema, ci ceea ce se adaugă ca să o facă să reziste mai mult timp. Asta este legată de potenţialul de a genera în timp probleme cum sunt diverse cancere”, a spus Şerban Damian, nutriţionist, pentru Mediafax.

Fiecare român mănâncă anual zeci de kilograme de carne, iar cifrele cresc în fiecare an.

În anul 2019, România a avut cele mai mici preţuri la carne din Uniunea Europeană.

Kg de carne consumată anual pe cap de locuitor în România:

2018 – 77 de kg

2017 – 72 de kg

2016 – 67 de kg

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce pietre semiprețioase purtăm de sărbătorile de iarnă 2025: Bijuteriile, de la simple accesorii la elemente care întruchipează atmosfera de Crăciun

Ioana Oprean

Publicat

în

Ce pietre semiprețioase purtăm de sărbătorile de iarnă 2025: Bijuteriile, de la simple accesorii la elemente care întruchipează atmosfera de Crăciun În timpul sărbătorilor de iarnă este firesc să acordăm mai multă atenție la detalii! Alegem ținutele cu mare grijă, cadourile sunt mai simbolice, iar bijuteriile capătă un rol special. Acestea nu mai sunt doar […]

Citește mai mult

Actualitate

Categoria de salariați care vor beneficia de facilităţi fiscale până la finalul lui 2026. Proiect

Bogdan Ilea

Publicat

în

Categoria de salariați care vor beneficia de facilităţi fiscale până la finalul lui 2026. Proiect Angajații plătiți cu salariul de încadrare egal cu salariul minim brut pe țară garantat în plată vor continua să beneficieze de facilități fiscale până la sfârșitul anului 2026, în anumite condiții, potrivit proiectului de Ordonanță de urgență privind unele măsuri […]

Citește mai mult

Actualitate

Curiozități despre Crăciun: Crăciunul nu a fost întotdeauna pe 25 decembrie

Ioana Oprean

Publicat

în

Curiozități despre Crăciun: Crăciunul nu a fost întotdeauna pe 25 decembrie Cine nu iubește Crăciunul? Este acea perioadă magică din an în care orașul capătă un aer de sărbătoare, vremea se răcește și începe să ningă afară, mesele sunt mai bogate, casa e mai gălăgioasă și activitățile sunt din ce în ce mai plăcute: de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea