Rămâi conectat

Actualitate

Cardul de sănătate va avea o valabilitate de șapte ani – PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cardul de sănătate va avea o valabilitate de 7 ani, în loc de 5 ani, potrivit unei hotărâri de guvern inițiată de Ministerul Sănătății. Măsura va fi luată retroactiv pentru cardurile emise până la data de 31 decembrie 2012 (cu termen de valabilitate luat în calcul de la data de 1 ianuarie 2013), astfel că niciun card emis de la această data nu va expira până în 2020.

Dacă s-ar aplica termenul de valabilitate de 5 ani, peste 14 milioane de carduri de sănătate ar fi trebuit să fie înlocuite în perioada următoare. Mai exact, în nota de fundamentare a hotărârii, reprezentanții ministerului susțin că măsura este luată pentru pentru a se asigura “degrevarea bugetului de stat pentru anii 2018 – 2019 de cheltuielile aferente tipăririi unui număr de aproximativ 14.200.000 de carduri naționale de asigurări sociale de sănătate a căror valabilitate expiră în această perioadă, precum și a bugetului Fondului național de asigurări sociale de sănătate de cheltuielile aferente distributiei acestora”.

Astfel, articolul 6 alineatul (1) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate se modifică după cum urmează:

“(1) Termenul de valabilitate a cardului naţional este de 7 ani de la data emiterii.”

La articolul 6, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alin. (11) și alin. (12) cu următorul cuprins:

“(11) Termenul de valabilitate a cardurilor naționale emise până la data de 31 iulie 2018 este de 7 ani de la data emiterii.

(12) Prin excepție de la prevederile alin. (11), pentru cardurile emise până la data de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate începe de la data de 1 ianuarie 2013.”

Proiectul de hotărâre a fost pus în dezbatere publică până la data de 26 iunie, timp de zece zile, propunerile și sugestiile de completare și modificare a măsurilor avute în vedere urmând a fi trimise ministerului până la această data.

Sursa Legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea