”Caravana Carierei” se oprește în județul Alba

În perioada 19-23 noiembrie 2012 vor avea loc două acțiuni în școlile din județul Alba, în cadrul proiectului Caravana Carierei, un proiect implementat de Blocul Național Sindical (BNS) în parteneriat cu Universitatea Româno-Germană din Sibiu.

Proiectul se adresează elevilor din ultimul an de liceu, iar cea mai importantă activitate a acestuia constă într-o campanie largă de consiliere demarată în 42 de școli din 21 de județe.

Caravana carierei va face prima oprire la Grupul Școlar ”Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud, între 19 și 21 noiembrie, iar în 22 și 23 noiembrie echipa de experți va fi prezentă la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir. Accesul în cortul caravanei va fi deschis tuturor elevilor, inclusiv din clasele IX – XI, pentru a facilita ulterior accesul acestora la servicii similare de orientare și consiliere în carieră.

Elevii sunt asteptați între orele 8.00 – 16.00 la cortul Caravanei, unde vor fi organizate activități în cursul cărora experții din cadrul proiectului îi vor instrui pe liceeni privind modalitățile cele mai eficiente de alegere a unei cariere, pașii ce trebuie urmați precum și ”ajustarea” visurilor și planurilor la cererile reale ale pieței muncii.

De precizat că proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investește în oameni!

Caravana va fi pe traseu până la jumătatea anului 2013. BNS și partenerii săi și-au propus să consilieze minimum 3.500 de elevi pentru a le ușura accesul pe piața muncii și a-i ajuta să urmeze cariera pe care și-o doresc. Managerul proiectului, Dumitru Costin, președintele BNS va participa la acțiunile din județul Alba.

Constantin PREDESCU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...