Rămâi conectat

Actualitate

”Caravana Carierei” se oprește în județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 19-23 noiembrie 2012 vor avea loc două acțiuni în școlile din județul Alba, în cadrul proiectului Caravana Carierei, un proiect implementat de Blocul Național Sindical (BNS) în parteneriat cu Universitatea Româno-Germană din Sibiu.

Proiectul se adresează elevilor din ultimul an de liceu, iar cea mai importantă activitate a acestuia constă într-o campanie largă de consiliere demarată în 42 de școli din 21 de județe.

Caravana carierei va face prima oprire la Grupul Școlar ”Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud, între 19 și 21 noiembrie, iar în 22 și 23 noiembrie echipa de experți va fi prezentă la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir. Accesul în cortul caravanei va fi deschis tuturor elevilor, inclusiv din clasele IX – XI, pentru a facilita ulterior accesul acestora la servicii similare de orientare și consiliere în carieră.

Elevii sunt asteptați între orele 8.00 – 16.00 la cortul Caravanei, unde vor fi organizate activități în cursul cărora experții din cadrul proiectului îi vor instrui pe liceeni privind modalitățile cele mai eficiente de alegere a unei cariere, pașii ce trebuie urmați precum și ”ajustarea” visurilor și planurilor la cererile reale ale pieței muncii.

De precizat că proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investește în oameni!

Caravana va fi pe traseu până la jumătatea anului 2013. BNS și partenerii săi și-au propus să consilieze minimum 3.500 de elevi pentru a le ușura accesul pe piața muncii și a-i ajuta să urmeze cariera pe care și-o doresc. Managerul proiectului, Dumitru Costin, președintele BNS va participa la acțiunile din județul Alba.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea