Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Când și unde va fi înmormântată regina Elizabeta a II-a? Suverana a domnit timp de peste 70 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Când și unde va fi înmormântată regina Elizabeta a II-a? Suverana a domnit timp de peste 70 de ani

Suverana regatului britanic a murit joi după-amiază, înconjurată de familie, la domeniul regal din Balmoral, în Scoția.

A fost al 40-lea monarh al coroanei Angliei, de la William Cuceritorul încoace, și monarhul cu cea mai lungă domnie pe tronul Marii Britanii.

Înmormântarea Reginei va avea loc peste 10 zile, la Westminster

Elizabeta a II-a a domnit timp de peste 70 de ani, decenii de-a lungul cărora Regatul Unit și lumea au trecut prin urmările celui de-al Doilea Război Mondial, prin Războiul Rece, dar și prin căderea Uniunii Sovietice.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Anunțul morții reginei Elisabeta a Doua a Marii Britanii și Irlandei de Nord a făcut înconjurul lumii în câteva minute. Suverana Regatului Unit s-a stins din viață joi după-amiază, la reședința regală din Balmoral, în Scoția. Anunțul a fost făcut, însă, abia spre seară. Mai întâi la Catedrala Sfântul Paul și la Westminster, apoi în toată țara, au sunat clopotele.

Noul premier Liz Truss a fost primul oficial britanic care a adus un omagiu reginei.

Liz Truss, premierul Marii Britanii: „Moartea Maiestății Sale Regina e un șoc uriaș pentru națiune și pentru întreaga lume. Regina Elizabeta a II-a a fost temelia pe care a fost construită Marea Britanie modernă. Țara noastră a înflorit și a crescut sub domnia ei.”

Încă dinainte de aflarea veştii, mii de oameni s-au adunat pe pajiștea din fața palatului Buckingham, dar și la Windsor, și în Scoția, la Balmoral, pentru a aduce un ultim omagiu reginei. Au citit cu inima strânsă și cu lacrimi în ochi anunțul oficial, prins de gardul reședinței regale, potrivit obiceiului.

Starea de sănătate a suveranei britanice s-a deteriorat treptat în ultimele luni și erau cunoscute problemele medicale, mai ales cele legate de mobilitate. Dar în ultimele ore de viață, regina s-a simțit tot mai rău. Membrii Casei Regale s-au grăbit din toate colțurile lumii ca să-i fie la căpătâi.

Alături de regină au fost, în ultimele clipe, cei patru copii, precum și nepotul ei, prințul William. Ducesă de Cambridge a rămas inițial la castelul Windsor, cu prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis. Celălalt nepot al reginei, prințul Harry, s-a grăbit să ajungă și el la castelul Balmoral.

Vineri, sicriul reginei Elisabeta va fi depus la Catedrala din Edinburgh, unde va rămâne timp de 24 de ore, pentru ca supușii scoțieni ai Casei Regale să-i aducă un ultim omagiu. Mai apoi, trupul Reginei va fi apoi transportat cu un tren regal la gara centrală a Londrei. Procesiunea sicriului de la Palatul Buckingham la Catedrala Westminster va avea loc trei zile mai târziu.

Sicriul va fi așezat pe un catafalc în mijlocul catedralei, care va fi deschisă publicului 23 de ore pe zi. Înmormântarea în sine va avea loc peste 10 zile, la Westminster.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Imagini excepționale cu Viorel, râsul vedeta din România, primul exemplar transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Imagini excepționale cu Viorel, râsul vedeta din România, primul exemplar transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii Imagini superbe cu Viorel, primul râs transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii, au fost publicate de reprezentanții Romsilva, pe Facebook. Eleodor Olavi Nițescu, directorul general adjunct al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea