Rămâi conectat

Actualitate

Când se dau pensiile în luna IUNIE 2024: Până la ce dată vor fi virați banii pe card

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când se dau pensiile în luna IUNIE 2024: Până la ce dată vor fi virați banii pe card

Dacă în luna mai 2024 plățile pensiilor au fost făcute înainte de Paște, astfel încât oamenii să își poată face liniștiți pregătirile pentru Paște, în iunie se va reveni la calendarul normal, ceea ce înseamnă că pensionarii vor fi nevoiți să se descurce o perioadă mai lungă cu banii din pensia de luna trecută.

Când intră pe card pensiile în luna iunie 2024

În aceste condiții, Casa Națională de Pensii a transmis că pensiile care intră pe card vor fi alocate pe data de 12 iunie 2024, cel mult 13 iunie.

În aceste zile, până la finalul lunii mai, se va da startul procesului de recalculare a pensiilor, a anunțat ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Citește și: PENSII 2024: Care pensionari vor beneficia de cele mai mari creșteri de la 1 septembrie. Ce spune șeful Casei de Pensii

„La sfârşitul lunii mai deja vom începe acest proces, iar plicurile cu deciziile de recalculare vor ajunge la românii în perioada verii, iar în luna septembrie îşi vor primi pensiile recalculate, taloanele de pensie recalculate cu cuantumurile acestora în urma recalculării”, a explicat Simona Bucura-Oprescu.

„Românii trebuie să reţină faptul că nicio pensie nu va scădea”

Ministrul a punctat că noua lege aduce echitate în sistemul public și că nicio pensie nu va scădea, păstrându-se cuantumul favorabil.

„Românii trebuie să reţină faptul că nicio pensie nu va scădea, deci se menţine cuantumul cel mai favorabil. Este foarte important ca românii să ştie acest lucru.

Este adevărat că noua lege a pensiilor are o formulă care va aduce echitate în sistemul public de pensii. Ce înseamnă asta? Că dacă ai muncit la fel şi ai cotizat la fel chiar dacă ai ieşit la pensie pe legi diferite, chiar dacă eşti femeie sau bărbat, vei avea acelaşi cuantum al pensiei.

Atenţie! Noua lege a pensiilor are ca fundament contributivitatea, formula spune aşa, avem totalul punctelor acumulate care este format din totalul punctelor contributive plus punctele asimilate plus punctele de stabilitate. Punctele de stabilitate se dau pentru stagii lungi de cotizare peste 25 de ani pentru a recompensa, pentru a răsplăti munca. Vor creşte în mare măsură pensiile pentru care pensionarii au avut stagii peste 25 de ani”, a mai spus ministrul Muncii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 30 iunie 2024, în Transilvania și la munte: Caniculă și temperaturi ce se vor apropia de 40 grade Celsius. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 30 iunie 2024, în Transilvania și la munte: Caniculă și temperaturi ce se vor apropia de 40 grade Celsius. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni ANM a emis luni, 17 iunie 2024, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 17 – 30 iunie 2024. Specialiștii ANM anunță […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea